Način pripreme
Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa prstohvatom soli u penu i ostavite ih. Posebno promešajte šećer sa većim delom ceđenog kiselog mleka. U preostalo mleko dodajte sodu, promešajte i dodajte u smesu.
Dodajte žumanca jedno po jedno uz neprestano mešanje. Dodajte vanile i narendanu koru od limuna.
Dodajte brašno u nekoliko etapa i na kraju umućene belance uz pažljivo mešanje. Smesu sipajte u nauljen i brašnom posuti kalup. Očistite trešnje od koštica, uvaljajte ih u brašno i rasporedite preko smese za kolač.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 1 sat. Ostavite biskvit da se ohladi.
U šerpu sipajte sve sastojke za sirup i kuvajte ga oko 5 minuta. Prelijte ohlađeni biskvit vrelim sirupom. Kada se ohladi, okrenite ga u odgovarajući tanjir.