Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Domaće pitice sa sirom

Domaće pitice sa sirom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221304k93
Domaće pitice sa sirom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 2
12/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
14
"Rakošne domaće pitice koje možete da napravite bukvalno bez dinara"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 400 - 500 ml
  • ulje - 3 kašike
  • sirće - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • brašno - oko 1 kg (za elastično testo)
  • za nadev
  • mast - pola šolje, istopljena
  • ulje - pola šolje
  • sir - 300 - 400 g, izmrvljen
* merne jedinice

Način pripreme

U vodu dodamo ulje, sirće, so i brašno, i zamesimo elastično testo koje mažemo uljem i ostavimo 30 minuta na sobnoj temperaturi da se opusti.

Od testa pravimo loptice veličine malo veće od jaja. Svaku lopticu razvijemo blago u prečnik veličine malog tanjira. Ostavljamo sa strane na nabrašnjenoj površini i pokrivene krpom da ne uhvate koricu.

Nakon što razvijemo sve kore uzimamo rukama dobro namazanim uljem i na velkom pamučnom stolnjaku razvijemo tanke velike kore. Za finije pitice možemo da isečemo grube ivice kore, čuvamo testo i ponovo ga koristimo.

Tako oblikovanu koru za pitu naprskamo smesom od ulja i rasdtopljene masti. Posipamo namrvljenim sirom i uvijamo u tanki rolat, dok podižemo krpu kora se sama uvija u rolat.

Svaki rolat zavrtimo u puža i poređamo u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Namažemo odozgo pitice s malo masnoće. Stavljamo da se ispeku u prethodno zagrejanoj rerni na 180-190 stepeni dok ne dobiju zlatastu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Gde se nalazite da bih mogla naruciti
08.09.2022 14:33