Rumunska krompir salata

25/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3792
"Veoma zasitna salata, koja čak može da se konzumira kao osnovno jelo Krastavčići i jaja joj daju drugačiji ukus i nijansu koja će vam se mnogo svideti"
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 333
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada, veliki
  • luk - 1 glavica, mala/srednja
  • kiseli krastavčići - 6 komada
  • jaja - 3 komada, tvrdo kuvana
  • ulje - ili maslinovo ulje po ukusu
  • sirće - po ukusu (jabukovo ili vinsko)
  • crne masline - 10 - 12 komada
  • peršun - za dekoraciju
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte krompir i jaja, ostavite da se ohlade i oljuštite.

2. Isecite na sitno kisele krastavčiće i luk i stavite ih u duboku posudu.

3. Polu ohlađen krompir i jaja isecite na relativno male parčiće (jaja mogu i da se narendaju).

4. Začinite solju, sirćetom i uljem ili maslinovim uljem i dobro promešajte.

5. Masline možete da nasečete, sklanjajući koštice, i da ih pomešate sa ostalim sastojcima, a možete i da ih poređate cele preko svake porcije.

6. Servirajte salatu još blago toplu ili na sobnoj temperaturi, ukrašenu strukovima peršuna.

Savet: Po želji možete da dodate i skuvanu šargarepu u povrće.

Rumuni je konzumiraju kao predjelo ili čak kao osnovno jelo, jer je veoma zasitna. Slična je našoj krompir salatu, ali krastavčići i jaja daju drugačiji ukus i nijansu koju treba da probate, da osetite zašto je ova, na izgled tako obična salata, toliko omiljena!

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti