Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Brusketi»Krostini sa poširanim jajima i povrćem

Krostini sa poširanim jajima i povrćem

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5049k440
Krostini sa poširanim jajima i povrćem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
26/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Ukusan predlog za prijatelje - probaćete naše krostine sa jajima, zar ne"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • paradajz - 1/2
  • paprike - 3 tračice od žute
  • paprike - 3 tračice od zelene
  • mladi luk - 3 - 4 pera
  • himalajska so
  • ulje - za premazivanje
  • peršun - svež
  • hleb - 3 kriške, integralni
  • aleva apprika - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće očistite Povrće očistite i isecite na kockice.

U činiju stavite dva sloja aluminijumske folije, tako da krajevi vire iz činije. Posipajte dno i zidove činije, da se jaje lako odlepi.

Preko rasporedite sitno iseckano povrće, posipajte preko sitno iseckan peršun i so.

Pažljivo razbijte jaje, da ne prsne, a krajeve folije sakupite i vežite koncem.

U kaserolu sa vrućom vodom spustite jaja sa povrćem i kuvajte 6-8 minuta, dok ne pobele.

Prebacite ih u činiju sa hladnom vodom na 2-3 minuta, pa isecite konac.

Pažljivo odlepite belance sa zidova folije, pa viljuškom prebacite na krišku ispečenog hleba. Posipajte prstohvat ljute ili obične aleve paprike i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: