Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od povrća»Prolećna supa sa vrganjima, pirinčem i poširanim jajima

Prolećna supa sa vrganjima, pirinčem i poširanim jajima

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Prolećna supa sa vrganjima, pirinčem i poširanim jajima
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Širom otvorite vrata i pozovite proleće za svoju trpezu ovom aromatičnom supom sa vrganjima, pirinčem i poširanim jajima"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepe - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • kopriva - 200 g
  • vrganji - 1 šaka, sušeni
  • suva paprika - 1 komad
  • pirinač - 100 g
  • sok od paradajza - 1/2 šolje
  • so
  • crni biber
  • jaja - 4 komada
  • kisela pavlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte koprivu na nekoliko minuta u 600-700 ml vode.

Sitno naseckajte luk, beli luk i šargarepu. Dinstajte ih u malo masnoće. Dodajte krompir naseckan na kockice.

Kada se malo proprži, sipajte bujon od kopriva.

Ostavite da malo vri i dodajte vrganje, suvu papriku (izmrvljenu) i pirinač.

Pred kraj dodajte koprivu, sok od paradajza i začine.

Nakon 4-5 minuta pažljivo razbijte jaja u supu. Skinite sa ringle nakon što se jaja prekriju.

Servirajte supu od povrća vruću, tako što svaka porcija mora da sadrži poširano jaje i kašiku kisele pavlake.

Prolećna supa sa vrganjima, pirinčem i poširanim jajima je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: