Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Janija sa koprivom i poširanim jajima

Janija sa koprivom i poširanim jajima

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Janija sa koprivom i poširanim jajima
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Janija sa koprivom i poširanim jajima je sjajno prolećno jelo koje treba da uđe na vaš redovan meni"

Potrebni sastojci

  • kopriva - 1 velika posuda
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje
  • šećer - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • paradajz sok - 500 ml
  • čubar
  • biber
  • so
  • jaja - 10 komada
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Kopriva se stavlja u veliku posudu. Preliva se vrućom vodom, da se blago izdinsta.

Ostavlja se da se ohladi na temperaturu takvu da može da se pipa rukom, da se dobro ocedi i da se očisti.

Iscedi se dobro, pritiskajući rukama. Očisti se i iseče na sitno.

Luk se očisti i seče na sitno. Šargarepa se ljušti i opere. Narenda se. Pripremljeno povrće se stavlja u šerpu sa širokim dnom.

Dodaje se više ulja. Zaprži se. Dodaju se šećer i aleva paprika. Meša se.

Dodaju se sok od paradajza i čubar. Poklapa se janija sa koprivom poklopcem i ostavlja se kratko da se izdinsta.

Zagreva se voda u kuvalu. Dodaje se u šerpu i pinovo se poklapa da se izdinsta. Začinjava se solju i biberom. Janija vri i razbijaju se jaja jedno po jedno, pri čemu se pazi da padnu na različita mesta u šerpu.

Ponovo se stavlja poklopac i ostavlja se da se kuva. U posudicu se stavlja brašno i razmuti se sa malo vode. Dodaje se u šerpu. Ostavlja se da vri još malo bez poklopca.

Janija sa koprivom i poširanim jajima je sjano prolećno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: