Način pripreme
Paprike oprati, obrisati, ispeći ih i ostaviti da se prohlade. Zatim ih oljuštiti, očistiti od semenki i peteljki i iseckati ih.
Na zagrejanom ulju upržiti sitno seckan crni luk, dodati iseckanu papriku i propržiti.
Zatim, umešati opran, oljušten i iseckan paradajz. Ukrčkati na laganoj vatri dok se paradajz i paprika ne uprźe.
Jaja razmutiti, dodati u tiganj i mešati dok se jaja ne uprže
Začiniti po ukusu (posoliti, pobiberiti i dodati suvi začin). Izmešati kako bi se sastojci sjedinili.
Prženiju servirati i posluźiti.
Savet: Po želji, možete naseckati ljutu papričicu i pržiti je sa ostalim sastojcima. Uz jelo dodajte vruću pogaču, sir-i eto vama veoma ukusnog obroka.
Inače, ovo je moje omiljeno jelo u kombinaciji sa sirom i vrućom pogačom.
Prijatno!