Padišahovi kolači

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
2206394261
Padišahovi kolači
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 2
29/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
"Kao u orijentalnim bajkama - ukusni padišahovi kolači"

Potrebni sastojci

  • kora
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 8 supenih kašika
  • ulje - 7 supenih kašika
  • sveže mleko - 20 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 2/3 kesice
  • kakao - 2 supene kašike
  • krem
  • sveže mleko - 800 ml
  • šećer - 6 supenih kašika
  • puding - 2 komada, od vanile
  • maslac - 125 g
  • još
  • čokolada - bela i braon, za dekoraciju
  • kokosovo brašno
  • orasi - mleveni, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja i šećer, stavite ulje, mleko i na kraju suve sastojke /sve prosejane/.

Promešajte i sipajte u pleh, prečnika 30 cm, na papir za pečenje. Pecite na 180 stepeni.

Kad se kora ohladi, isecite je na dva dela, od dva dela vadite oblike uz pomoć čaše.

Za krem u delu mleka rastvorite puding, a preostalo mleko stavite na vatru, kad provri, lagano dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne.

Ostavite da se ohladi i dodajte maslac, mutite dok ne dobijete mekan krem.

Između dva kruga od kore stavite krem, a sa strane uvaljajte u mlevene orahe ili kokosovo brašno, ukrasite rastopljenom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: