Način pripreme
šolja - 240 ml
Sameljite Uskršnji kolač u blenderu ili izmrvire rukom. Koristila sam domaći kolač.
Pomešajte mrvice kolača, kakao, mleveno orahe i prašak za pecivo.
U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte kiselo mleko i rum. Pomešajte dve smese i dobro promešajte. Dobićete gusto testo. Namažite pleh maslacem i sipajte smesu.
Pecite kolač u ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 30 minuta.
Nakon što se čokoladni kolač ispeče ostavite da se potpuno ohladi.
U posudi na pari rastopite čokoladu. Možete koristiti čokoladu po izboru. Ja sam pomešala 100 g crne i 50 g mlečne čokolade. Dodajte sveže mleko i maslac i mešajte dok smesa ne postane homogena.
Prelijte hladan kolač glazurom i pospite listićima bele čokolade.