Pitice mafini

10/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3101
"Stvaramo nove đakonije u kuhinji - pitice mafine, vredi da ih probate "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano232
  • Pregledi tokom meseca232
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 paket, fine (500 g)
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 1 čaša (400 g)
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • ulje - 150 ml
  • sir - 300 g
  • kisela voda - 300 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi se umute jaja i dodaje im se kiselo mleko sa sodom ugašenom u njemu.

Slede ulje, sir i kisela voda. Ako smatrate neophodnim, dodajte i malo soli.

Sve kore se zajedno uvijaju u rolat i seku se na kolutiće širine 1 centimatar. Dobijeni pužići se razlistaju, da nema slepljenih kora i dodaju se u smesu od jaja u kiselog mleka.

Dobro se promeša i ovom smesom se pune prethodno podmazani kalupi za mafine.

Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok ne dobiju zlatastu preplanulost.

Nakon što se pitice ispeku, ostavljaju se da odstoje desetak minuta u kalupima i tek onda se vade.

Napravljene na ovakav način imaju više hrskave korice spolja i meku sredinu i praktičnije su za seriranje, ako dolaze gosti.

Ukusne su kako tople, tako i hladne, servirane sa jogurtom, sirom ili slatkom.

Neka je slatko i vama!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija