Bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Voće i povrće koje čisti jetru

Voće i povrće koje čisti jetru

Yana G.Yana G.
Kuvar
4011
Lisnato povrće

Postoji nekoliko namirnica koje uspevaju da očiste jetru od toksina, uspevaju da daju organizmu korisne sastojke, vitamine i minerale. Uspeva takođe da izvede iz organizma sve štetne sastojke. Uključivanjem ovih namirnica u svoj dnevni meni, čišćenje žuči i jetre bar jednom godišnje nam daje dobro zdravlje i rad organizma.

Beli luk

Beli luk pospešuje aktiviranje važnih enzima jetre, koji su važni za bržu preradu šretnih materijala u organizmu.

Beli luk

Grejpfrut

Druga korisna hrana je grejpfrut. On sadrži visoke doze vitamina C i pomaže prirodnom čišćenju funkcije jetre. Oko 100 ml sveže isceđenog soka od grejpfruta jača funkciju organa i takođe pomaže izbacivanju štetnih sastojaka iz njega.

Grejpfrut

Rotkivca i šargarepa

Druga hrana koja je korisna za jetru su rotkvice i šargarepa - one su bogate vitaminom E. On je važan antioksidant koji pomaže funckijama jetre.

Salata od šargarepe

Lisnato povrće

Listovi zelenog povrća takođe pomažu. Oni su jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje jetre. Konzumiraju se sirovi, obrađne ili u obliku soka, bogati su hlorofilom. A proleće je idealno vreme za takvo čišćenje - na tržištu ima izobilje lisnatog povrća ka što su spanać, zelena salata, zelje, peršun, listovi slačice. Iskoristite ih, a oni će vašem organizmu doneti blagotvoran efekat i izborićete se sa toksinima.

Jabuke i avokado

Jabuka i avokado

Od voća možete odabrati jabuke i avokado. Avokado ima svojstva da pomaže sintetzu glutationa i ključni je za eliminisanje toksina.

Druga hrana za čišćenje jetre su limun ili limeta, integralna hrana, maslinovo ulje, orasi i kurkuma.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest