bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema
Ishrana kod problema

Ishrana kod problema

Režimi ishrane i dijete kod zdravstvenih problema i promlema sa stomakom. Kako da se hranimo, da bismo bili zdravi – šta uzimati češće i šta izbegavati.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Netolerancija na laktozuNetolerancija na laktozuSimptomi netolerancije na laktozu. Kako se kontroliše intolerancija na laktozu? Laktoza i intolerancija na laktozu. Intolerancija na laktozu kod novorođenčadi i male dece.
Zabranjena hrana za čir i gastritisZabranjena hrana za čir i gastritis
24. maj
Marina
Najčešći simptomi kod čira ili gastritisa su bolovi u oblasti stomaka, kiseline ili loše varenje. Od mesa birajte piletinu ili ćuretinu i češće konzumirajte riblje delikatese, pasulj, jaja i orašaste plodove.
Detoks napici za čišćenje crevaDetoks napici za čišćenje crevaSve bolesti započinju u crevima - i to je tako. Naša creva su jedini organ, direktno izložen uticaju hrane koju jedemo. Detoks napici za čišćenje creva.
Nedostatak vitamina B12: Vaše raspoloženje vam pokazuje!Nedostatak vitamina B12: Vaše raspoloženje vam pokazuje!Vitamin B12 igra ulogu biohemijskog balansa mozga i utiče na procese, koji su odgovorni za raspoloženje i brojne druge funkcije. Naprimer nizak nivo vitamina B12 može da bude povezan sa depresijom
Koja su najpopularnija brašna bez glutena?Koja su najpopularnija brašna bez glutena?Kada imamo takozvanu alergiju na gluten, moramo veoma pažljivo birati hranu. Na sreću postoji veliki izbor zamena za belo brašno - brašna bez glutena, među kojima su brašno od leblebija, bademovi brašno, pirinčano brašno.
Ishrana bez glutenaIshrana bez glutena
12. maj
Jana G.
Gluten se nalazi u mnogim prizvodima. U Kojim namirnicama ima glutena? Čime da zamenimo belo brašno? Praviilno čuvanje namirnica bez glutena
Sprečite Parkinsonovu bolest ovom hranomSprečite Parkinsonovu bolest ovom hranomKao i kod svake dijete za određene probleme, kod Parkinsonove bolesti se preporučuje hrana, koju treba da uključite u svoju ishranu. Pogledajte koje su to namirnice.
Zdravi recepti i koristi od baštenske ruteZdravi recepti i koristi od baštenske rute
15. april
Evgenia
Baštenska ruta (Ruta graveolens) je zaista veoma korisna biljka. Baštenska ruta leči vid. Ruta pomaže kod bolnih, obilnih, neredovnih ili izostalih menstruacija. Sve koristi od baštenske rute.
Namirnice sa visokim sadržajem fruktozeNamirnice sa visokim sadržajem fruktoze
12. april
1
Evgenia
Koje su to namirnice sa visokim sadržajem fruktoze? Namirnice sa fruktozom, koje svako treba da izbegava. Za mnogo zdravstvenih stanja fruktoza se ne preporučuje i treba da se isključi iz menija.
Deficit aminokiseline cisteinDeficit aminokiseline cisteinCistein je aminokiselina koja je zamenljiva i može se sintetizovati u našem telu iz serina i vitamina B6. Ova aminokiselina pripada grupi antioksidanasa. Pogledajte koji su simptomi nedostatka cisteina.