Ishrana kod problema

Ishrana kod problema

Režimi ishrane i dijete kod zdravstvenih problema i promlema sa stomakom. Kako da se hranimo, da bismo bili zdravi – šta uzimati češće i šta izbegavati.
Dozvoljena hrana kod psorijazeDozvoljena hrana kod psorijazePsorijaza je komplikovana bolest kože. Ona zahvata ljude bilo kojeg uzrasta i u potpunosti se smatra neizlečivom. Ljudi sa ovom dijagnozom treba da se pridržavaju određene dijete.
Hrana bogata fosforomHrana bogata fosforomFosfor je mikroelement koristan za koštani i motorički sistem organizma. Dobro je što se nalazi u većini prehrambenih proizvoda.
Neželjeni efekti prilikom unosa gvožđaNeželjeni efekti prilikom unosa gvožđaJedan od vitalnih minerala za ljudski organizam je gvožđe. Kada postoji nedostatak gvožđa u organizmu, to vodi do anemije. Ona se pojavljuje sa simptomima kao što su umor i slabost.
Koja brašna su bez glutenaKoja brašna su bez glutenaGluten se nalazi u velikoj količini u pšenici i u nekim drugim žitaricama. U bezglutenskoj kuhinji se koristi miks različitog brašna. Pogledajte neje od njih.
Zašto da jedemo sirova jaja?Zašto da jedemo sirova jaja?Proces kuvanja jaja uništava mnoge koristi koje se nalaze u njima, koje su našim organima toliko očajno potrebne, obzirom da se priroda proteina i masti menja kada je izložena toploti.
Voće i povrće koje čisti jetruVoće i povrće koje čisti jetruLisnato povrće je najjače sredstvo za detoksikaciju jetre. Konzumira se sirovo, obrađeno ili u obliku soka. Bogato je hlorofilom.
Ishrana nakon povraćanjaIshrana nakon povraćanjaPovraćanje može da se pojavi iz različitih razloga, najčešće je kao posledica trovanja hranom i drugih anomalija u normalnom funkcionisanju sistema ograna za varenje. Pogledajte kako se treba hraniti nakon povraćanja.
Nekoliko razloga da pijemo čaj od šipkaNekoliko razloga da pijemo čaj od šipkaČaj od šipka je jedan od najstarijih lekova, koji se koristi u bugarskoj narodnoj medicini. Čaj od šipka se preporučuje kod bolova u zglobovima. Šipak olakšava bol kod artritisa, reumatoidnog artritisa i osteoartritisa.
Najbolje lekovite biljke za smanjivanje holesterolaNajbolje lekovite biljke za smanjivanje holesterolaDosta dobrih rezultata kod holesterola daju biljke, koje objedinjuju komponente kao što su - vitamini, minerali i pektin. Sve biljke koje imaju holeretično dejstvo, pozitivno utiču na smanjivanje nivoa holesterola u krvi.
Najkorisnije lekovite biljke za želudacNajkorisnije lekovite biljke za želudacLekovite biljke su veoma korisne za čoveka, koji se prema svom zdravlju odnosi sa brigom i razmišljanjem. Da bi se sprečila ozbiljna oboljenja, potrebno je znati koje su biljke za želudac i kako se koriste.