bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema
Ishrana kod problema

Ishrana kod problema

Režimi ishrane i dijete kod zdravstvenih problema i promlema sa stomakom. Kako da se hranimo, da bismo bili zdravi – šta uzimati češće i šta izbegavati.
Najčešće alergije na hranu kod deceNajčešće alergije na hranu kod deceU današnje vreme alergije na hranu postaju sve češće kod dece. Prema stručnjacima i statistikama, 1 od 13 dece ima alergiju na hranu. Pogledajte koje su najčešće alerije kod dece.
Kako da pomognemo sebi korama od dunjeKako da pomognemo sebi korama od dunjeSvi znaju da su kore dunje prekrivene mahivonom i prilikom pranja voća, ona se skida. Međutim, ovaj deo kora ima lekovita svojstva. Koristi se u narodnoj medicini kao hemostatsko sredstvo kod posekotina.
Hrana koja pomaže iskašljavanjeHrana koja pomaže iskašljavanjeLekove za iskašljavanje najčešće srećemo u obliku tečnog sirupa koji opušta sekret i pomaže u njihovom uklanjanju kroz usta dok kašljete. Postoji i neka hrana koja ima ima isto delovanje.
Fantastičan doručak, koji skida 4 kilograma za nedelju danaFantastičan doručak, koji skida 4 kilograma za nedelju danaTreba da budete prilično odgovorni prilično odgovorni u odabiru doručka ako se odlučite za mršavljenje. Ovaj doručak za skidanje kilograma nije samo neverovatno ukusan, već le vam pomoći da se izborite sa viškom kilograma.
Dijeta za lečenje osoba sa anemijomDijeta za lečenje osoba sa anemijomAnemija je na vrhu liste oboljenja krvi. Ova bolest se može opisati na sledeći način: sindrom u kome se smanjuje broj eritrocita i naglo smanjuje koncentracija hemoglobina u krvi. Pogledajte kakva treba da bude ishrana kod anemije.
O glutenu u spelti - šta treba da znamo?O glutenu u spelti - šta treba da znamo?Da li je spelta bez glutena? Ukoliko imate potvrđenu alergiju na gluten, treba da izbegavate speltu. Međutim, postoje ključne razlike između komponenata glutena u pšenici i spelti. Pogledajte.
Hrana koja je prirodni afrodizijakHrana koja je prirodni afrodizijakNeka hrana može da poveća potenciju kod muškaraca i u kombinaciji sa zdravim životom može da reši ovaj problem trajno. Koja hrana je prirodni afrodizijak? Koju hranu treba da izbegavaju muškarci?
Narodna medicina sa estragonomNarodna medicina sa estragonomEstragon je poznat uglavnom kao začin u kulinarstvu. Međutim, on ima i snažno izražena lekovita svojstva, koja mu određuju dostojno mesto u narodnoj medicini. Listova i stabla
Nedostatak triptofana - kako da nabavimo aminokiselinuNedostatak triptofana - kako da nabavimo aminokiselinuJedna od esencijalnih aminokiselina je triptofan. Kod nedostatka triptofana mogu da se razviju opasna stanja. Kako da nabavimo triptofan? Ovo su namirnice, koje sadrže triptofan.
Za jak imunitet: šta da jedemo kada smo bolesni?Za jak imunitet: šta da jedemo kada smo bolesni?Zdrava ishrana može da ojača imunitet. Ovo je posebno važno kada se prehladite. Kako da ojačamo imunitet? Šta treba da jedemo kada smo bolesni?