Ishrana kod problema

Ishrana kod problema

Režimi ishrane i dijete kod zdravstvenih problema i promlema sa stomakom. Kako da se hranimo, da bismo bili zdravi – šta uzimati češće i šta izbegavati.
Za šta pomaže odvarak od lista borovniceZa šta pomaže odvarak od lista borovniceListovi borovnice su izuzetno popularno sredstvo u borbi protiv mnogih bolstei. Odvarak, infuz i čaj pomažu kod raznih bolesti.
Korisna hrana kod urtikarije (koprivnjače)Korisna hrana kod urtikarije (koprivnjače)Urtikarija (koprivnjača) je vaskularna reakcija na koži, koja utiče na epidermu i praćena je osipom, pečatima i u većini slučajeva teškim svrabom.
Ishrana kod hemoterapijeIshrana kod hemoterapijeAko ste na hemoterapiji i želite da se osećate što je bolje moguće za to vreme, ono sa čime se hranite može olakšati u velikom delu vaše stanje. Iako je kod svakog
Povećan fosfor u organizmuPovećan fosfor u organizmuGomilanje fosfora u organizmu je problem koji se često susreće. Konzumiranje nekih namirnica može da utiče na njegovo prirodno smanjenje. Pogledajte na koje.
Štete od redovnog prejedanjaŠtete od redovnog prejedanjaPrejedanje je oboljenje, koje ne utiče samo na fizičko zdravlje, nego pričinjava mnogo stresa na mentalnom i emocionalnom nivou. Prejedanje je štetno za različite delove tela.
Kako da se hranimo kod dijarejeKako da se hranimo kod dijarejeMožda ste jeli pogrešne stvari, možda ste bili pod stresom ili možda nemate apsolutno nikakvu predstavu zašto vam je želudac toliko loše. Treba da znate šta jedete da ne biste učinili da stvari postanu još gore. 1. Banane Banane su dobar izbor za popa
Ishrana kod hroničnog gastritisaIshrana kod hroničnog gastritisaGastritis je upala sluzokože želuca. Mnoge stvari izazivaju gastritis. Da biste izašli na kraj sa hroničnim gastritisom, jedite hranu bogatu vlaknima.
Purini u hraniPurini u hraniPreporučuje se umereno konzumiranje hrane sa visokim sadržajem purina za ljude koji imaju predispozicije za giht. Kafa je jedan od proizvoda sa najvećim sadržajem purina.
Razlozi za povećan apetitRazlozi za povećan apetitGlad i apetit su regulisani složenim interakcijama endokrinog, digestivnog i neurološkog sistema, svaki od njih šalje hemijske signale do mozga, da mu kaže kada ste gladni i siti.
Da li je med štetan kod dijabetesaDa li je med štetan kod dijabetesaIshrana svakog dijabetičara je veoma stroga, odnostno unos šećera i slatkiša. Zbog toga nije iznenađujuće pitanje da li je med dozvoljen kod pacijenata koji imaju dijabetes.