bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Dijeta za čišćenje krvi

Dijeta za čišćenje krvi

Diana IvanovaDiana Ivanova
Početnik
78481
Dijeta za čišćenje krvi

Čista krv je preduslov za zdravlje celog organizma. Ako želite da sredite svoje telo i da se osećate kao zdrava osoba, potrebno je da pročistite svoju krv.

Pročišćavanje je važna odluka. Prilikom izvođenja ove procedure potrebno je uzeti u obzir kontraindikacije i konsultovati lekara.

Pre prečišćavanja krvi, neophodno je pročistiti creva, jer ako se to ne uradi, naslage u crevima će nastaviti da truju krv. Hiljade nepotrebnih i eventualno toksičnih supstanci ulaze u naše telo putem hrane, vode i vazduha. Mlado telo se uspešno nosi sa svojim zadatkom i uklanja nepotrebne supstance. Sa godinama, telo počinje da funkcioniše nepravilno i potrebna mu je naša podrška.

Možete pročistiti svoju krv bez pribegavanja medicinskoj intervenciji - putem dijete. Glavni zadatak je očistiti krvne sudove od toksina i holesterola.

Čista krv pomaže da se odupremo mnogim bolestima. Krv treba čistiti dva puta godišnje. Najmekše i najjednostavnije čišćenje tela je uspostavljanje posebne dijete.

Vrste dijetetske ishrane za čišćenje krvi

Preporučuje se periodično provoditi dane gladovanja, najbolje je to raditi vikendom. Ovo će rasteretiti vaše telo i poboljšati metabolizam. Evo najboljih namirnica za čišćenje.

Sokovi od povrća

Moguće je vratiti sastav krvi i očistiti je od štetnih materija uz pomoć sokova od povrća. Sokovi od šargarepe i cvekle povećavaju hemoglobin u krvi, podstiču stvaranje krvi, pune krv potrebnim supstancama, rastvaraju štetni otpad i brzo ga uklanjaju iz krvi. Pogodni su i drugi crveni sokovi, kao što su sok od nara, trešnje, brusnice, kupine. Sokovi od voća i povrća normalizuju funkcionisanje tela, rastvaraju i ubrzavaju eliminaciju toksina. Ovo čišćenje će omogućiti štetnim materijama da pobegnu kroz pore kože. Neophodno je uzimati sokove na prazan stomak.

Čaj sa mlekom

Čaj sa mlekom čisti krv

Jedna od opcija za dijetu za čišćenje krvi i jetre je dijeta uz čaj sa mlekom. Ova dijeta nema kontraindikacije osim individualne netolerancije na mleko. Mleko umnožava korisna svojstva čaja, a čaj olakšava apsorpciju mleka. Zajedno čine koristan kompleks vitamina i stimulansa. Dijetetski dan sa čajem i mlekom pomoći će ne samo u čišćenju krvi, već i u normalizaciji metabolizma i poboljšanju stanja kože.

Ovsene pahuljice

Najkorisnija žitarica za naše telo je ovas. On snižava nivo šećera u krvi, čisti toksine i reguliše metabolizam masti. Ovas je jedna od retkih namirnica koja može značajno da poboljša zdravlje celog organizma. Glukan, koji se nalazi u ovalnom zrnu ovsa, snižava holesterol u krvi. Nizak glikemijski indeks - zbog svoje spore apsorpcije, pomaže u održavanju niskog nivoa šećera u krvi. Dijeta zasnovana na hrani sa niskim glikemijskim indeksom je od velike pomoći. Ovsene pahuljie takođe normalizuju zgrušavanje krvi. Sadržaj vlakana u njima ubrzava peristaltiku creva, što doprinosi narušavanju apsorpcije masti i ugljenih hidrata u krv.

Kod anemije

Sa anemijom, sposobnost krvi da prenosi kiseonik se smanjuje. Anemija zbog nedostatka gvožđa je čest poremećaj krvi. Ishrana mora da sadrži hranu koja sadrži gvožđe i hranu koja sadrži vitamin C, koji pomaže da se apsorbuje gvožđe. Anemija se može sprečiti ishranom koja uključuje oko 15-30 mg gvožđa iz hrane dnevno. Ali višak masti pogoršava proizvodnju krvi. Bolje je jesti hranu koja sadrži gvožđe odvojeno od hrane bogate kalcijumom. Crni čaj i kafa smanjuju apsorpciju gvožđa.

Drugi pomagači u čišćenju krvi

Hrana za čišćenje krvi

- Da biste normalizovali sastav krvi, morate jesti dinstane tikvice i patlidžan;

- Čičoka, sa svoje strane, čisti holesterol i pomaže kod dijabetesa i ateroskleroze;

- Sa niskim hemoglobinom treba jesti piletinu;

- Dijeta sa pirinčem takođe pomaže u prečišćavanju krvi.

- U telu mora biti dovoljno vode da bi se povećala pokretljivost krvi;

- Preporučena dijeta uključuje izbegavanje brzih ugljenih hidrata, bujona, alkohola i kafe;

- Posebnu pažnju treba obratiti na unos dovoljno vode;

- Upotreba lekovitog bilja neće biti suvišna;

- Dijeta se može kombinovati sa kupkama i saunama;

- Tokom dijete racionalno se odmarajte i naspavajte se.

Svako treba da izabere za sebe kako će očistiti krv pomoću dijete zasnovane na karakteristikama svog tela. Preporučuje se da se ove posebne dijete poštuju najmanje šest meseci.

Čišćenje krvi kod kuće je dug proces koji zahteva mnogo samodiscipline i strpljenja. Dijetalno čišćenje krvi se koristi kao deo celokupnog čišćenja organizma.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest