Bonapeti.rs»Članci»Dijete»Izgubite deset kilograma uz francusku dijetu

Izgubite deset kilograma uz francusku dijetu

Nina NordNina Nord
Džedaj
11826
Francuska dijeta

Francuska dijeta u poslednje vreme sve više dobija na popularnosti, jer za dve nedelje možete postići neverovatan rezultat – smršati za osam do deset kilograma!

Dijeta uključuje konzumaciju kuvanog mesa, lisnatog povrća, kafe, mlečnih proizvoda i dvopeka, ali u veoma ograničenim količinama. Francuska dijeta je jedna od najstarijih i najstrožih dijeta.

Za vreme dijete su zabranjene sve vrste slatkiša, alkohola, soli i šećera. Zasnovana je na dva principa. Prvi ograničava dnevnu stopu kalorija na 2000, a drugi ubrzava metaboličke procese koji pomažu u sagorevanju nagomilanih masti.

Postoje tri obroka dnevno, bez dodatnih užina između glavnih obroka. Proizvodi treba da budu bogati proteinima, a ugljeni hidrati i masti treba da budu na minimumu.

Mineralna voda i nezaslađeni zeleni čaj su dozvoljeni između obroka. Niskokalorična dijeta vam omogućava da postignete željeni efekat za samo dve nedelje.

Stoga je dijeta od neprocenjive vrednosti u trenucima kada morate hitno da smršate za važan događaj. Dijeta zahteva sasvim obične proizvode i ne morate imati veštine profesionalnih kuvara - proizvodi se samo kuvaju.

Francuska dijeta je zabranjena za adolescente, kao i za ljude koji imaju problema sa želucem, srcem i krvnim sudovima. U drugoj nedelji jedite isto kao i u prvoj.

Prvi dan

Doručak je šolja kafe ili čaja, ručak - dva kuvana jaja sa jednim paradajzom, večera - 200 g nemasnog kuvanog mesa sa salatom od lisnatog povrća.

Drugi dan

Doručak je kafa ili čaj sa jednim dvopekom, ručak - 200 g kuvanog posnog mesa, večera - 200 g kuvanog posnog mesa ili ribe, sa salatom od lisnatog povrća.

Treći dan

Doručak je šolja kafe ili čaj sa dvopekom, ručak – 300 g šargarepe dinstane na maslacu, jedan paradajz i jedan agrum. Večera je dva kuvana jaja, 200 g nemasnog kuvanog mesa ili šunke plus salata od lisnatog povrća.

Četvrti dan

Doručak je kafa ili čaj sa dvopekom, ručak kuvano jaje, jedna sirova šargarepa i 100 g sira. Večera je nezaslađena voćna salata i šolja kiselog mleka.

Peti dan

Doručak su dve rendane šargarepe začinjene sokom od limuna, dopunjene uobičajenom kafom ili čajem. Ručak je 200 g kuvane ribe i jedan paradajz, a večera 200 g nemasnog kuvanog mesa.

Šesti dan

Doručak je šolja kafe ili čaja, ručak - 200 g kuvanog pilećeg mesa i salata od lisnatog povrća, večera - 200 g nemasnog kuvanog mesa.

Sedmi dan

Doručak je čaj ili kafa, ručak - 200 g kuvanog nemasnog mesa i jabuka, večera - 200 g šunke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest