Bonapeti.rs»Članci»Dijete»Dijeta sa lubenicom

Dijeta sa lubenicom

Nina NordNina Nord
Džedaj
11515
Dijeta sa lubenicom

Lubenica je pogodna za mršavljenje, jer sadrži hranljive materije, a istovremeno je niskokalorična. Crveni deo lubenice sadrži lako svarljive ugljene hidrate, proteine, vitamin C, vitamin B1 i B3, folnu kiselinu, magnezijum, kalijum, gvožđe, fosfor i devedeset odsto vode.

Sto grama lubenice sadrži trideset kalorija. Celuloza sadržana u lubenici je dobra za stomak i snižava štetni holesterol.

Lubenica pomaže da se oslobodite toksina i naslaga iz tela, kao i sitnih zrna peska i kamenja u bubrezima. Lubenica je proizvod koji neutrališe kisele procese.

Suština dijete sa lubenicom je da se pet dana konzumira samo lubenica. Jedite jedan kilogram lubenice na svakih deset kilograma težine.

Ako to teško podnosite, pojedite dve-tri kriške ražanog hleba. Posle pet dana stroge dijete pređite na terapiju lubenicom koja služi kao podrška - lubenica se jede samo za večeru.

Za doručak se jede musli ili voće, a za ručak riba ili piletina sa salatom od povrća i malo sira. Ova dijeta sa lubenicom se primenjuje deset dana.

Možete izgubiti deset kilograma za petnaest dana uz dijetu sa lubenicom. Dijetu sa lubenicom organizam dobro podnosi, smanjuje višak kilograma na račun izbacivanja viška tečnosti.

Mršavljenje sa lubenicom

Dijeta sa lubenicom pomaže u normalizaciji metabolizma. Dijetu sa lubenicom mogu sprovoditi hipertenzičari, ljudi koji imaju alergije i bolesti jetre.

Opasnost dijete sa lubenicom je u snažnom diuretičkom dejstvu ovog voća. Sa tečnostima telo gubi mnogo natrijuma i kalijuma, koji su važni za srce.

Bilo da pratite režim mršavljenja sa lubenicom ili samo uživate u sočnom letnjem voću, redovna konzumacija će vas preobraziti. Koristi od konzumiranja lubenice su brojne. Vaša koža će postati glatkija i sjajnija. Redovna konzumacija lubenice će vam pomoći da se rešite dosadnog celulita, a pružiće vam odličan tonus pred vruće letnje dane.

Lubenica se može jesti za doručak ili u bilo koje doba dana. Sama ili u različitim jelima. Pogodna je za lagane smutije, voćne salate, sorbe od lubenice, voćne salate sa sladoledom, druge zanimljive salate. Postoji bezbroj predloga za lubenicu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest