Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Koji su najpogodniji začini za divljač?

Koji su najpogodniji začini za divljač?

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
233
Meso od jelena

Mnoge domaćice se pitaju kako se kuva meso divljači - da li se marinira, kakvom marinadom se marinira i kojim začinima se začinjava. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći prilikom kuvanja divljači.

Generalno, ne postoje standardni začini, koji se koriste za divljač. So i biber su uvek obavezni, ali se mogu dodati bilo koje arome, uključujući cimet i vanilu. Kod mesa divljači je važno da uvek stoji u marinadi da omekša i postane mekše i ukusnije. Marinada može biti hladna ili prethodno prokuvana nekoliko minuta i može da sadrži razne začine.

Marinade mogu biti slane, voćne ili mlečne, u zavisnosti od toga koji ukus želite da postignete. Uobičajeno je, na primer, za francusku kuhinju, kao i za azijsku kuhinju, da meso ima sladak ukus. U takvom slučaju, najpogodnija je marinada od voća - kivija, dinje ili ananasa. Međutim, kod voćnih marinada mora se paziti da se meso ne ostavi predugo u marinadi, jer može da se osuši. Ni u kom slučaju meso pernate divljači ne bi trebalo da stoji duže od 2 sata.

Marinade na bazi mleka se takođe koriste u kuhinji za mariniranje divljači i uvek su efikasne. Ipak, najčešća marinada je ona sa solju i sirćetom, koja se odlično slaže sa bilo kojom vrstom mesa. To čini meso divljači mnogo mekšim, ali imajte na umu da skraćuje vreme kuvanja skoro za polovinu, tako da morate biti oprezni tokom kuvanja.

Začini za divljač

Količina dole navedenih proizvoda zavisi od količine mesa, ali se smatra da je pola šoljice marinade dovoljno za oko 450-500 g mesa. A najbolja stvar u vezi sa ovom marinadom je to što radi sa bilo kojom vrstom mesa divljači - bilo da je u pitanju zec, divlja svinja, jarebica ili divlja patka.

Sastojci potrebni za marinadu: 2 l vode, 500 ml vina, 250 ml sirćeta, 1 šargarepa, 1 luk, 2 lovorova lista, 20 zrna crnog bibera, 1 kašičica soli, 2 karanfilića.

Šargarepu i luk krupno iseckajte i pomešajte sve sastojke. Možete dodati nekoliko neoljuštenih čenova belog luka i nekoliko zrna pimenta. Ova marinada može da bude hladna, ali je najbolje da je prokuvate oko 10 minuta i, kada se potpuno ohladi, umočite divljač u nju.

Najbolje je da se marinira u staklenoj posudi i ako meso nije dobro pokriveno, s vremena na vreme ga okrenite da upije sos sa svih strana. Nakon što odstoji oko 1 dan, spremno je da se začini svim začinima koje želite.

Drugi pogodni začini, koji mogu da dodaju neverovatan ukus mesu divljači su crni kim, kardamom, kao i sitno voće kao što su bobice kleke i borovnice.

Pogledajte takođe kako ukloniti miris iz divljači i naučite kako pravilno ispeći divljač. Takođe saznajte koji sosovi su pogodni za divljač i obavezno isprobajte naše recepte za divljač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest