U različite supe idu različiti začini, koji se slažu sa proizvodima koji se koriste. Ne treba da stavljate sve začine odjednom, možete ih kombinovati po želji.
Supama sa mesom odgovaraju peršun, kurkuma, kari, biber, lovorov list, paškanat, muskatni oraščić, ljuta aleva paprika bosiljak.
Odgovarajući je takođe kardamon, ruzmarin i čubar. Za supe od povrća su odgovarajuće menta i nana, peršun, celer, biber, bosiljak, čubar, majorana, kari.
Supe od povrća su veoma ukusne ako im dodate žalfiju, majoran, paškanat ili ruzmarin. Za supu od pečuraka je odgovarajuća i slatka i ljuta aleva paprika.
Osim toga supe sa pečurkama postaju aromatične ako im dodate biber, kim, bosiljak, ruzmarin, peršun, celer. U supu od pečuraka možete dodati i lovorov list.
Supa od luka ide uz sledeće sastojke; kim, bosiljak, čubar, muskatni oraščić, majoran. Paulj je ukusan sa biberom, majonranom, muskatnim oraščićem, slatkom i ljutom alevom paprikom.
Pasulj takođe dobro ide sa bosiljkom, korijanderom, čubrom, nanom. Za supu od krompira su odgovarajuću biber, majorana, kim, bosiljak, muskatnu oraščić, aleva paprika, lovorov list.
Supa sa graškom je ukusna sa biberom, karanfilićem, kimom, muskatnim oraščićem, korijanderom i čubrom. Supa od ribe se aromatizuje biberom, alevom paprikom, ruzmarinom, majoranom, žalfijom, muskatnim oraščićem.
U bujon se dodaje bosiljak, lovorov list, muskatni oraščić, matičnjak.
Komentari