Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Šta podrazumeva pečenje u kesi

Šta podrazumeva pečenje u kesi

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
40890127
pečenje u kesi
Fotografija: Iliana Dimova

Kese za pečenje su napravljene od specijalne tanke i providne plastične folije. Možete je naći u većim prodavnicama i prodaju se u pakovanjima različite brojnosti.

Jedna od najvećih prednosti kesa za pečenje jeste da ta da nije potrebno da mažete tepsiju, jer se jelo stavlja u kesu, pa zatim u tepsiju. Na kraju samo ostaje da se tepsija malo opere, što je veoma olakšavajuće.

Metoda pečenja u kesi je veoma laka, potrebno je samo da iseckate namirnice, koje želite da spremite, dodate im začine i stavite u kesu.

Voda nije neophodna, a ako hoćete, možete dodati sasvim malo. Možete dodati veoma malo ulja, ali u suštini se kod pečenja u kesi ne dodaje ulje niti bilo koja vrsta masti.

Kada sve namirnice stavite u kesu, onda je zavežite i napravite nekoliko rupica, kako ne bi pukla tokom pečenja. Hrana postaje veoma ukusna i aromatična, dinsta se, a meso bude meko.

U kesi za pečenje možete peći šta god želite - ribu, povrće, meso. Ove kese se najčešće koriste za pečenje pileta sa krompirom. To nimalo nije slučajno, jer jelo bude neverovatno ukusno.

U tom slučaju nikako ne treba dodavati vodu, jer pile i krompir će sami otpustiti tečnost. Isecite pile i krompir, začinite ih i sve zajedno stavite u kesu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni. Pošto su kese providne, lako ćete videti kada je jelo gotovo.

U zavisnosti od vrste jela koje pripremate, možete dodati pavlaku, belo vino ili pivo, pa njime preliti jelo. Ono što je dobro kod kesa za pečenje jeste da se hrana dinsta i sve arome i mirisi se sačuvaju.

Začini, koje možete koristiti su isti kao i kod uobičajenog pečenja u rerni, tako da nemojte izbegavati ove kese, jer hrana postaje veoma ukusna i sočna.

Vreme za pečenje namirnica se ne menja. Slobodno eksperimentišite sa ovim kesama, obradujte i iznenadite svoju porodicu nečim ukusnim.

Osim piletine sa krompirom, u kesi za pečenje možete pripremiti i pečeni krompir, batake u rerni i pečenu svinjetinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Korisnik#219905
Korisnik#219905
24.11.2022 16:09
aktiku jem vec dugo wreme
ija sam odusevljena satim jel kako vi to pisete netreba ni malo masnoce.
Najbolje wolem pilece batake i slaninu iz kese.
0
1