Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Najbolji zaslađivači za pečenje

Najbolji zaslađivači za pečenje

Lilia  MilkovaLilia Milkova
Inovator
100
Zaslađivači

Šteta od belog šećera u velikim količinama su brojne, ali ako želite da se zdravo hranite i smanjite kalorije u ishrani, to ne znači da morate da se odreknete ukusnijih stvari u životu.

Da, možete bezbedno napraviti tortu bez šećera, na primer, jer postoje odgovarajući zaslađivači za pečenje.

Evo nekih zamena za šećer, koje možete koristiti prilikom pripreme svojih omiljenih slatkih iskušenja u rerni.

Testirajte zdravije alternative šećeru:

Da, postoje zdravije alternative, zato imajte to na umu. Obavezno pročitajte uputstvo za upotrebu odgovarajućeg proizvoda, jer zamena šećera drugim sastojcima može uticati na konačni ukus, količinu, teksturu i vlažnost.

- Kokosov šećer: ima nizak glikemijski indeks, tako da neće izazvati skokove šećera u krvi. Takođe sadrži zdrave masti i dijetetska vlakna! Koristite istu količinu kokosovog šećera kao i rafinisanog šećera navedenog u receptu.

- Med ili javorov sirup: Ovi prirodni zaslađivači takođe dodaju bogat ukus pecivima. Koristite 3/4 šolje meda ili javorovog sirupa za svaku šolju rafinisanog šećera navedenu u receptu. Ako koristite javorov sirup, koristite nekoliko kašika manje tečnosti (voda, mleko, mleko itd.) nego što je navedeno u receptu kako biste nadoknadili dodatnu tečnost koju dodajete kao zamenu za šećer.

Kokosov šećer

- Eritritol: Ova zamena za šećer u pečenju se takođe koristi u keto receptima. Pogodna je za zdravu ishranu i razne dijete.

Dodajte više ukusa svojim pečenim poslasticama kako biste nadoknadili manji unos šećera. Evo nekoliko ideja koje ćete odmah zavoleti:

- Dodajte iseckano povrće ili voće u testo za kolače kako biste dodali bogat ukus i vlagu.

- Za keksiće bez šećera i torte, začini poput cimeta, đumbira itd. mogu poboljšati profil ukusa, skrećući pažnju sa manje količine šećera koja se koristi u receptu.

- Sušeno voće poput urmi, brusnica, badema itd. može dodati prirodnu slatkoću. Takođe možete koristiti crnu čokoladu za ukusnu i zdravu poslasticu!

Pečenje torte

Takođe, jedite kolače bez glazure kako biste izbegli kalorije. Ali ako baš morate nešto da ukrasite, koristite ove savete:

- Poslužite sveže voće uz deserte bez šećera.

- Ukrasite torte istopljenom crnom čokoladom bez šećera.

- Napravite ganaš samo sa gustom pavlakom i nezaslađenom čokoladom; obratite pažnju na veličinu porcije ako pazite na kalorije.

- Koristite grčki jogurt umućen sa prirodnim i zdravim zaslađivačem.

Takođe pogledajte koji zaslađivači se preporučuju dijabetičarima i saznajte koji su preferirani zaslađivači za čaj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni