Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Trikovi kod spremanja prepelice

Trikovi kod spremanja prepelice

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
47237
Trikovi kod spremanja prepelice

Prepelice spadaju u divljač, koja sadrži malo masti. Meso koje se nudi na raznim farmama nema ukus domaće živine. Meso prepelice je bogato raznim mineralima (kalcijum, kalijum, bakar, gvožđe, kobalt i mangan), proteinima i vitaminima (А, В1, В2, В12 i D). Meso prepelice ima neverovatan ukus i neverovatnu aromu.

Meso prepelice je žilavije i suvlje kao i kod ostalih divljih ptica. Zato je poželjno da meso odstoji u marinadi na nekoliko sati pre nego što ga spremite. Pre nego što ga stavite u marinadu, probušite meso viljuškom. Kako bi meso bilo sveže i sa svim korisnim materijama, potrebno je da se čuva u frižideru najviše 2 dana, a zatim da se pripremi.

Meso divljači je žilavo i suvo, pa ga zato možete potopiti i u vodu i sirće pre marinade.To će učiniti da meso bude još sočnije i mekše. Kada odstoji u sirćetu i vodi, stavite meso prepelice u marinadu i neka odstoji tako 2 do 4 sata.

Marinada se može napraviti prema raznim receptima. Ona može sadržati razne kombinacije sledećih sastojaka: bujon od povrća, belo vino, pivo, soja sos, kari, maslinovo ulje, crni i beli luk, korijander, majčina dušica, biber i so.

Trikovi kod spremanja prepelice

Prepelice možete ispeći, dinstati ili puniti. Od prepelica možete napraviti ukusnu čorbu ili janiju. Meso prepelice se može koristiti za roštilj ili za đuveč. Ima i drugih recepata, koji prestavljaju mešavinu raznih ukusa. Na primer, ožete napraviti punjeni patlidžan sa mesom od prepelice.

Odgovarajući garnir za prepelice su: krompir, kiseli kupus, pirinač, patlidžan, tikvice, itd. Možete kombinovati ukus mesa prepelice sa slaninom, pečurkama, maslacem, pivom i vinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest