Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»Marinirane prepelice na roštilju

Marinirane prepelice na roštilju

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Marinirane prepelice na roštilju1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Ove prepelice vas možda neće naterati da postanete lovac, ali će vas učiniti zakletim ljubiteljma divljači"

Potrebni sastojci

  • prepelice - 4 komada, pola bez kosti (po oko 140 g svaka)
  • mladi luk - 85 g
  • sos vorčester - 2 kašike
  • gorčica - 1 kašičica, u prahu
  • med - 60 ml
  • beli luk - 4 velika čena (istucana)
  • ljuta aleva paprika - 2 kašičice
  • belo vino - 230 ml
  • morska so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke za marinadu sipajte u šerpu i zagrejte smesu oko 15 minuta na umerenoj vatri. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Stavite prepelice u posudu za pečenje i sipajte preko njih dve trećine marinade. Ostatak marinade sačuvajte za prelivanje tokom pečenja.

Unapred zagrejte roštilj na srednju temperaturu. Prepelice ostavite da se mariniraju oko 30 minuta na sobnoj temperaturi, nakon toga pecite po oko 4 minuta sa svake strane dok stalno polivate marinadom.

Sklonite gotove prepelice s vatre i odmah ih servirajte.

Marinirane prepelice na roštilju su sjajne, obavezno ih probajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: