Prepelice u slanini

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8263
3
20/02/2017
"Za ukusne trenutke podeljene sa prijateljima - servirajte ove prepelice i spremite zabavne lovačke priče."
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano561
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • prepelice - 12 komada
  • slanina - dimljena, nasečena na tanke listiće
  • belo vino - 1 čaša
  • ulje
  • aleva paprika
  • biber
  • senf
  • so
  • kečap
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo biber, alevu papriku, senf, so i kečap u gustu pastu i premažemo je preko očišćenih i opranih prepelica.

Svako parče prepelice se uvija sa jednim do dva listića slanine i poređa se u vatrostalnu posudu.

Odozgo se nalije malo ulja i čaša belog vina.

Zatvara se poklopcem i peče se na umerenoj temperaturi do dobre preplanulosti.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar