Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»Prepelice u slanini

Prepelice u slanini

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4561412k
Prepelice u slanini
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Za ukusne trenutke podeljene sa prijateljima - servirajte ove prepelice i spremite zabavne lovačke priče."

Potrebni sastojci

  • prepelice - 12 komada
  • slanina - dimljena, nasečena na tanke listiće
  • belo vino - 1 čaša
  • ulje
  • aleva paprika
  • biber
  • senf
  • so
  • kečap
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo biber, alevu papriku, senf, so i kečap u gustu pastu i premažemo je preko očišćenih i opranih prepelica.

Svako parče prepelice se uvija sa jednim do dva listića slanine i poređa se u vatrostalnu posudu.

Odozgo se nalije malo ulja i čaša belog vina.

Zatvara se poklopcem i peče se na umerenoj temperaturi do dobre preplanulosti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: