Prepelice u sosu od ruma

28/06/2019
"Za pripremu prpelica je potreban majstorluk - majstorluk i ovaj proveren recept "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano23
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • prepelice - 4 komada
  • rum - 4 supene kašike
  • med - 2 supene kašike
  • čili - 2 supene kašike, sos
  • bujon - 1 šolja, pileći
  • so - 3 prstohvata
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Med, rum, čili sos i so pomešamo i smesom premazujemo prepelice.

Stavljamo u pleh, namazan mašću i pečemo 40 minuta na 180 stepeni, neprestano prelivamo sosm iz pečenja.

Prepelice vadimo iz pleha, a sos iz pečenja razredimo sa bujonom i kuvamo 5 minuta na tihoj vatri. Prepelice serviramo prelivene sosom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar