bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Čarobni napitak za čišćenje jetre

Čarobni napitak za čišćenje jetre

Cvekla sok

Ako imate problema sa jetrom i već ste pokušali da se izlečite, ali je pokušaj bio neuspešan, možete probati dejstvo jednog zdravog koktela, koji je na bazi povrća i voća.

Ovo je jedan veoma ukusan napitak za prečišćavanje organizma. Jednu sedmicu treba da smanjite sa unosom hrane. Svaki dan treba da se pije čaša smutija od povrća. Rezultati neće samo poboljšati stanje jetre, nego ćete se osećati sveži i bodri.

Potrebni sastojci su: 3 šargarepe, 2 zelene jabuke, 1 cvekla, pola limuna bez kore, parče sveg korena đumbira, nekoliko listova zelene salate ili spanaća.

Priprema: svi sastojci se peru, očiste i seku u blender. Dodaje se malo vode, da bi napitak imao prijantu konzistenciju. Pripremljena smesa se hladi, a ostatak se ostavlja u frižideru.

Šargarepa je bogata flavonoidima i vitaminom A koji hrani jetru. Pektin koji se nalazi u jabukama, pomaže izbacivanju toksina. Zeleni listovi salate obezbeđuju dobru cirkulaciju krvi i okrepljuju imuni sistem.

Detoksikacija

Đumbir i limun podstiču odličan rad gastrointestinalnog trakta, pomažu kod nadimanja stomaka i poboljšavaju metabolizam.

U svežoj cvekli ima mnogo vlakana, a ona su korisna za creva. Pravite smuti od povrća i pire, ali pripremite i ovaj zdravi koktel.

Efekat je vidljiv već sledećeg dana. Unosi se deset dana, ne više. Osetićete se sveži i puni energije. Sa ovim napitkom ćete napraviti detoksikaciju jetre i biti zdravi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji