Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta možemo da skuvamo za 30 minutaŠta možemo da skuvamo za 30 minuta
17. mart
Predlažemo vam jedan lagani recept koji možete da napravite za oko pola sata....
Za šta možemo da koristimo lišće cvekle?Za šta možemo da koristimo lišće cvekle?
28. nov.
Omlet se može napraviti od zelenog lisnatog povrća ili kao kiš od listova cvekle za večeru....
Šta sve možete izlečiti Krasulom (Drvo života)Šta sve možete izlečiti Krasulom (Drvo života)
17. avgust
1
U galeriji iznad možete videti kod kojih stanja se primenjuje lekovita moć lišća Krasule. page1. Herpes na ustima Herpes može nestati sa vaših usana ako koristite sok iz listova biljke....
Hrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivačuHrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivaču
22. okt.
Ali, postoji i takva hrana koja ne može da se zamrzava u frižideru, zato što se njihovi kvaliteti ukusa menjaju. Osim toga, postoji hrana koja može da bude štetna za zdravlje nakon stajanja u zamrzivaču....
Šta sve sadrži piletina?Šta sve sadrži piletina?
19. jul
Specijalisti tvrde da taj rastvor može škoditi samo našem džepu. Kupujemo pile, koje je na prvi pogled veliko, a u njemu ima oko 40% tih rastvora....
Šta možemo jesti kod alergije?Šta možemo jesti kod alergije?
24. mart
Kada se simptomi alergije smanje i zdravstveno stanje organizma se poboljša, postepeno možete isključivati namirnice, jednu po jednu, pa se mogu uključiti u ishranu ponovo kada prođe reakcija....
Da li možemo da zamrzavamo patlidžan?Da li možemo da zamrzavamo patlidžan?
19. okt.
Tada nam pomoć pristiže iz zamrzivača, u kome ga možemo čuvati bez problema....
Da li možemo da zamrzavamo grožđe?Da li možemo da zamrzavamo grožđe?
15. maj
Prema nekim mišljenjima grožđe uopšte ne treba zamrzavati, zato što brzo gubi ne samo svoj spoljašnji izgled, već i kvalitet ukusa....
Kako da zamrzavamo i odmrzavamo bananeKako da zamrzavamo i odmrzavamo banane
22. avgust
U prvom slučaju skoro ništa se ne iziskuje - prosto operete i osušite banane, nakon čega možete da ih stavite u kesu ili u posudu za zamrzavanje....
Sos za sveSos za sve
10. april
Svi sastojci se promešaju dobro dok se ne dobije homogena smesa. Na kraju se začinjava solju i iseckanom mirođijom. Sos se servira ohlađen i pogodan je za meso, krompir, testenine i mnogo toga drugog....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Od njega možete praviti pice, mekike i penjurlije, ali i sve ostale prouzvode od testa - hleb, kiflice, pogačice, prlenke. Recept za ovo testo je iz jedne knjige, a zvali su ga "Ludo testo"....
Šta sve sadrži kikiriki?Šta sve sadrži kikiriki?
19. januar
Najbolji prijatelj starog kvalitetnog viskija, kikiriki, na iznenađenje mnogih, pripada biljkama koje su bliskle pasulju i blizak je rođak sa pasuljem, leblebijom i graškom, a ne sa lešnicima i bademom. Kikiriki nije samo...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Torta Sve vrste čokoladeTorta Sve vrste čokolade
06. feb.
Čokoladu za koru i maslac rastopiti na pari. Šećer i žumance mutite mikserom, pa toj smesi dodajte rastopljenu čokoladu i jednu kašiku brašna. Ostatak belanaca mutiti dok ne dobijete smesu kao šlag i nju dodajte prethodnoj...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Salata Sve u tanjiruSalata Sve u tanjiru
07. sep.
Promešajte sve u posudi. Dodajte kapare. Pripremite dresing, tako što sve sastojke sjedinite i dobro promešate. Prelijte povrće dresingom i promešajte....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Možemo li da konzerviramo kuvana jela u teglama?Možemo li da konzerviramo kuvana jela u teglama?
17. okt.
U stvari, gotova hrana može da se konzervira, prirodno sa nekoliko specifičnosti....
Šta da jedete da biste ubili apetitŠta da jedete da biste ubili apetit
13. april
A dan nam ne bi doasdili, možemo d napravimo bombone od njih sa orašastim plodovima i sirove barove....
Šta je sve potrebno za perfektan svinjski ražnjić?Šta je sve potrebno za perfektan svinjski ražnjić?
23. januar
Takođe, možete dodati čubar i soja sos. Crno vino možete zameniti sa pivom, a ako imate teglu kiselih krastavčića, onda možete dodati i malo vode iz tegle....
Dijeta Zona - sve što treba da znamoDijeta Zona - sve što treba da znamo
25. okt.
Ovo može biti teško za neke ljude koji su navikli ili vole ovu hranu. Takođe može izazvati nedostatak nekih vitamina, minerala i vlakana sadržanih u ovim namirnicama....
Obojene puslice za sve povodeObojene puslice za sve povode
18. dec.
Možete da koristite i špric, kako bi bile lepše. Pecite obojene puslice za sve povode oko 60 minuta....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Ostaviti da se ohladi i stegne. Kolač izručiti na tacnu. Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti. Savet: Ukoliko imate dva kalupa, Vi smesu rasporedite u oba....