Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Šta možemo da skuvamo za 30 minuta

Šta možemo da skuvamo za 30 minuta

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1501
Recepti sa povrćem

Predlažemo vam nekoliko mnogo brzih i ukusnih recepata koje ćete spremiti za veoma kratko vreme. Za neke od njih biće potrebno da prethodnog dana pripremite namirnice ili bar da ih odmrznete, inače suštinski deo vam zaista neće oduzeti mnogo vremena. Recepti su pogodni i za prolećnu sezonu.

Pečene paprike s jajima

Neophodni sastojci: pečena paprika, sir, 2-3 jaja, biber, ulje, malo soli, čubar

Način pripreme: stavite ulje na dno posude za pečenje i poređajte paprike. Sir izmrvite i u posebnoj posudi umutite jaja. Nakon toga pomešajte jaja sa sirom i stavite i začine i prelijte paprike. Stavite u rernu i pecite oko 15 minuta.

Paprika sa jajima

Ako želite da se nešto spremi zaista brzo koristite ekspres lonac. Predlažemo vam jedan lagani recept koji možete da napravite za oko pola sata. Evo i šta vam je potrebno:

Pile sa pirinčem i povrćem

Neophodni sastojci: smrznuti miks od šargarepa, graška i kukuruza, 2-3 bataka, 1 šolja pirinča, so, biber u zrnu, začini po želji

Način pripreme: stavite lonac na ringlu i izdinstajte na kratko mešano povrće, zatim dodajte batake, biber i šolju vode. Zatvorite ekspres lonac i otvorite ga opet kroz 15 minuta - dodajte oprani pirinač i so i još dve šolje vode. Ponovo zatvorite lonac i ostavite na ringli 5-10 minuta.

Mnogo ukusan je sledeći recept za predjelo, čija je osnova kačkavalj. Ako želite uvek možete da dodate neku vrstu kobasice, šunku, bečurke ili šta više volite.

Kačkavalj

Pečeni kačkavalj

Neophodni sastojci: šolja svežeg mleka, šolja brašna, 300 grama narendanog kačkavalja, 2 jaja, mleveni biber

Način pripreme: pomešajte sve sastojke i mešajte dok se ne ujednači smesa, potom sipajte u posudu za pečenje, koja je prethodno namazana i nabrašnjena. Pecite oko 15 minuta.

Sledeći recept je sa mlevenim mesom, u koji možete opet da dodate nešto po vašem ukusu. Naš predlog ne uključuje prilog, zbog jaja koje će biti stavljeno preko mlevenog mesa. Šta vam je potrebno za njega:

Jaje na oko u mlevenom mesu

Gnezda od mlevenog mesa

Neophodni sastojci: 300 grama mlevenog mesa, parče kačkavalja, 4 kisela krastavca, topljeni sir, 1 parče hleba, jaja, malo kumina, čubar

Način pripreme: mleveno meso treba da bude odmrznuto - pomešajte isečene na sitno krastavce i kčkavalj, dodajte i topljeni sir, jedno jaje, začine. Umešajte sve to i rasporedite u namazanu posudu za pečenje - debljine oko 1, 5 cm. Stavite da se ispeče (na 220 stepeni) a pre toga napravite rukom lagana udubljenja po mlevenom mesu. Malo pre nego što bude gotovo, stavite po jedno jaje u svako udubljenje. Zapecite dok ne budu gotova i jaja.

I jedan veoma brz recept, genijalno lako i beskrajno ukusno jelo.

Prženi sir

Neophodni su vam sir - tvrđi, ulje, običan ili gril tiganj i začini po ukusu. Nasecite sir na kriške debljine ne veće od 1 cm. Ako koristite običan tiganj, nalijte ulje u njega na pola cm odnosno, koliko da prekrije dno, zagrejte ga, uvaljajte lagano kriške sira u brašno i ispržite ga, dok ne dobije braon koricu.

Ako imate gril tiganj, možete da ne stavljate ulje i brašno, već direktno na njemu da ga ispečete. Servirajte posut čubrom, bosiljkom ili alevom paprikom (može i ljutom) ili začinima za koje vi mislite da odgovaraju siru. Uz dodatak sa svežom salatom dobija se jedna ukusna i jedinstveno brza večera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest