Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bataci od goluba sa spanaćem i pečurkamaBataci od goluba sa spanaćem i pečurkama
15. maj
Zapžimo pečurke, batake i spanać oko 8 minuta. Nakon toga se dodaju ostali sastojci (osim univerzalnog sosa) i sve se dinsta u šerpi sa poklopcem 20 minuta. Sipa se 180-200 ml vode, sipa se univerzalni sos i ostavlja...
Supa od golubovaSupa od golubova
24. sep.
1
Golubovi se očiste i operu. Skuvaju se i odvoje se od kostiju, a meso se iskida na male parčiće. Luk, paprika i šargarepa se iseku na sitno i zaprže se u malo ulja. Dodaje se voda, isečen krompir na kocke, isečene pečurke...
Kako se kuvaju golubovi?Kako se kuvaju golubovi?
18. mart
Meso golubova je izuzetno nežno i ne zahteva dodatnu dužu obradu. U mesu golubova proteina je 25%, dok je masti samo 2%....
Kako se suši ribić?Kako se suši ribić?
16. nov.
Dok se ribić suši, možete ga prekriti papirom, kako bi ga zaštitili od ptica i golubova. Ipak, hartija ne treba da bude zalepljena za ribić, kako bi mogao da struji vazduh....
Kulinarska tura Uskršnjih jela po svetuKulinarska tura Uskršnjih jela po svetu
14. januar
Ovaj desert nazivaju Colomba Pasquale, pripremljen je od najlepšeg brašna koje imaju Italijani, kvasca, jaja, maslaca, šećera i uvek sa glazurom i posut s mnogo badema i često se nudi u obliku goluba - simbol Svetog Duha....
Marokanska kuhinja: Praznik za čulaMarokanska kuhinja: Praznik za čula
22. nov.
Pastila Poznata takođe kao pastija, ovo je slatka ili slana pita sa nadevom od pilećeg mesa ili mesa goluba, jajeta, badema, začina i grožđa bez semenki....
Kleopatrina dijeta: Konzumiraj ovu 21 namirnicu kako bi uvek bila mlada i lepaKleopatrina dijeta: Konzumiraj ovu 21 namirnicu kako bi uvek bila mlada i lepa
18. dec.
E, ako jelo, pripremljeno od punjenih golubova dovoljno dobro za Kleopatru, najmanje što možemo da uradimo jeste da i mi probamo njegov ukus./page page15....
Uskršnja italijanska KolombaUskršnja italijanska Kolomba
01. feb.
Od njega se seče 1/3, ovo su krila goluba. Dugački deo, telo se oblikuje lagano prstima, malo se pritišće kako bi se dobro rasporedio....