Bonapeti.rs»Saveti»Kako se suši ribić?

Kako se suši ribić?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
125
Kako se suši ribić?

Sušena ribić je pravi delikates u kome većina uživa u hladnim zimskim mesecima. Poslužen sa crnim vinom je prava poslastica, kojoj ljubitelji mesa ne mogu da odole. Ipak, da bi se radovali njenom ukusu, prvo moramo da je pripremimo. Za to nam je potrebna lep svinjski ribić, so, biber, aleva paprika i čubar.

Dobro posolite ribić i stavite ga u zatvorenu posudu na hladno mesto na 24 sata. Nakon toga ga isperite i uvaljajte u prethodno promešane začine (čubar, aleva paprika i biber).

Pritisnite začine dobro da se zalepe na meso. Probušite ribić na jednom kraju velikom iglom i jakim koncem, privežite konac i okačite ribić da se suši. Mesto za sušenje treba da je dobro provetreno.

Nakon 14 dana, meso će biti spremno za konzumiranje, ali to zavisi od debljine izabranog ribića. Dok se ribić suši, možete ga prekriti papirom, kako bi ga zaštitili od ptica i golubova. Ipak, hartija ne treba da bude zalepljena za ribić, kako bi mogao da struji vazduh.

Pogledajte neke od uksunih recepata sa ribićem: Sušeni ribić sa začinima, Špikovani svinjski ribić, Pečeni teleći ribić.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni