Bonapeti.rs»Članci»Kuvanje»Kleopatrina dijeta: Konzumiraj ovu 21 namirnicu kako bi uvek bila mlada i lepa

Kleopatrina dijeta: Konzumiraj ovu 21 namirnicu kako bi uvek bila mlada i lepa

ZoriZori
Guru
238303
1 od 21 Fotografije

1. Pivo


Pivo je uživalo veliku popularnost među drevnim Egipćanima. Za vreme Kleopatre, članovi kraljevske porodice su bili u stanju da uvezu pivo takođe i iz drugih poznatih regiona. Osim vina na Kleopatrinoj trpezi nikada nije nedostajalo pivo i čak su ga i deca konzumirala, ne samo odrasli.

Iako su ga redovno konzumirali bogati Egipćani, pivo je i najpopularnije piće siromašnih. Nije se samo trud radnika često plaćao u pivu, već su i graditelji piramida, koji su živeli u Gizi, takođe dobijali pivo tri puta dnevno. Interesantno je da se primeti da se pivo takođe nudilo bogovima.

Legenda kaže da je Oziris svoj narod naučio umetnosti proizvodnje piva, ali taj posao je u potpunosti poveren ženama. Iako je pivo skoro bilo toliko opijavajuće, kao što je danas, postoje neki dokazi koji pokazuju da je bilo dosta mekše i pitkije.

Poslednja kraljica Drevnog Egipta vekovima je bila proslavljana po svojoj lepoti. Ako je Kleopatra poznata po korišćenju kozmetičkih, pa čak i spa tretmana (kupke s medom i mlekom), izgleda da je i njena dijeta doprinela održavanju njene mladalačke lepote i njenog zdravlja.

Šta nas toliko tera da već 20 vekova nakon njene vladavine pažnju usmeravamo na veličanstvenu Kleopatru? Neuobičajena harizma jedne pametne žene jeste naravno ono što ostavlja trag u vremenu. Zato je zanimljivo da saznamo šta je to vladarka Egipta volela da jede, šta je to hranilo njenu neuobičajenu unutrašnju silu.

Nije tajna da je Kleopatra bila ljubitelj ukusne hrane i na njenoj trpezi ni slučajno nije moglo da se nađe nešto što nije po njenom ukusu.

Sledeća 21 namirnica/pogledaj u našoj galeriji/ se nalazila na Kleopatrinom meniju, a ukuliko želite da isprobate njihove koristi, ne zaboravite da ih dodate u svoj meni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji