Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Pica se pestom i česteromPica se pestom i česterom
31. maj
Prvo namažemo testo pastom od paradajza, nakon čega posipamo pestom od bosiljka. Sledi ćureći file iskidan na parčiće....
Pesto od sabljarke sa pestom od bademaPesto od sabljarke sa pestom od badema
02. maj
Servirajte odmah, mažući oilno svaki file svežim pestom od badema. Sa strane svakog tanjira stavite četvrtinu limuna (za one koji vole da ististnu dodatno preko ribe) i majonez koji veoma dobro odgovara ovoj ribi. 4....
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Sos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file. Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos. Potrebni sastojci: 2 žumanca...
Od čega se gojimo prema krvnoj grupiOd čega se gojimo prema krvnoj grupi
18. jul
Da li krvna grupa utiče na našu težinu? Da li takođe postoji određena hrana koju treba da jedemo u zavisnosti od krvne grupe? Za koji sport da se odlučimo bazirajući se na našu krvnu grupu? Naime, ova pitanja ćemo pregledati...
Pesto od brokolijaPesto od brokolija
26. avgust
Brokoli se iseče, limun se iscedi i pomeša se sa brokolijem. Smesa se pasira. Dodaje se so, bosiljak, maslinovo ulje, voda, orasi, beli luk isečen na sitno i parmezan. Servira se kao predjelo....
Pesto od peršunaPesto od peršuna
26. jun
Sve se stavlja u blender/secko i pomeša se u ujednačenu smesu. Skroz na kraju uz neprestano mešanje se postepeno sipa maslinovo ulje. Može da se konzumira sa dvopekom, da se doda u salatu ili špagete....
Pesto od žalfijePesto od žalfije
26. okt.
Može da se koristi za začinjavanje tikvica umesto sa mirođijom ili na prepečenoj kriški. Pesto od žalfije je gotov....
Pesto od tuštaPesto od tušta
22. okt.
Pesto od tušta je odlična alternativa pesta od bosiljka Đenoveze za slučaje kada želimo da naš jelovnik bude raznovrsan. Osim toga, zahvaljujući tuštu obogatićemo naš organizam dragocenim materijama....
Pesto od orahaPesto od oraha
16. sep.
Pesto se promeša i servira sa pastom, uz salate, sa prepečenim kriškama ili čak uz ribu, ptičije meso i pečeno povrće. Jedinstveno ukusan i široko primenljiv pesto od oraha!...
Pesto od lešnikaPesto od lešnika
05. april
Dobijenim pestom prelivamo tikvice, dodajemo kiselo mleko, grilovano povrće, salate, u koje dodajemo sok od limuna, senf i med....
Pesto od cveklePesto od cvekle
28. januar
Cvekla se uvija u foliju i peče se u rerni 50 minuta. Ostavlja se u foliji da se ohladi, dok istovremeno omekšava. Nakon što se ohladi otvara se folija i cvekla se ljušti....
Pesto od spanaćaPesto od spanaća
15. dec.
Probajte pesto i ako je potrebno začinite dodatno. Pesto prebacite u teglu i prelijte ga sa malo maslinovog ulja koje će sprečiti da se promeni boja i ukus. Čuvajte u frižideru....
Pesto od paprikePesto od paprike
23. avgust
Izvadite i ostavite da se ohlade. Oljuštite, sklonite drške i semenke. U blender stavite beli luk i orahe. Izblendirajte nekoliko puta dok se orasi ne samelju na krupno....
Pesto od maslačkaPesto od maslačka
12. jun
Dodajte i isceđen sok od limuna. Ako je sir mnogo slan, ne stavljajte dodatnu so! Umutite u gustu kašu, ako vam se čini mnogo gusto - dodajte još maslinovog ulja. Pogodan je kao sos za salate i špagete....
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?
30. sep.
Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
Od kakvih se trava pravi turski čajOd kakvih se trava pravi turski čaj
03. feb.
Turski čaj ne može da se opiše, on treba da se proba. On nije samo veoma ukusan, nego je i izuzetno koristan. U Turskoj se servira u svako doba - nakon doručka, ručka i večere. 2004 godine Turska postavlja rekord...
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kako se pravi ukusna torta od keksa?
01. okt.
Torte sa keksom se mogu praviti u raznim varijantama, pa se može eksperimentisati sa kremovima i filovima - čak i torte, koje se prave po jednom te istom receptu, ali sa različitim koricama, imaju različit ukus....
Brz pesto od mirođijeBrz pesto od mirođije
19. avgust
Mirođija se očisti od drški i iskida se. Beli luk se oljušti i zajedno sa mirođijom se stavlja u miltipraktik. Dodajte i maslinovo ulje, orahe i so. Blendirajte sve sastojke dok se ne dobije pasta....
Domaći pesto od bosiljkaDomaći pesto od bosiljka
08. avgust
Sipajte maslinovo ulje, koliko želite, a u zavisnosti od toga za šta ćete koristiti pesto. Prebacite sve u staklenu teglu i čuvajte u frižideru....
Pesto od belog pasuljaPesto od belog pasulja
11. april
Beli pasulj skuvajte i ocedite od vode. Stavite u blender, dodajte oljuštene čenove belog luka i vezu bosilljka. Sipajte balzamiko sirće, sok od limuna i maslinovo ulje....
Ukusan pesto od rukoleUkusan pesto od rukole
30. dec.
Rukola, pinjole i beli luk se pasiraju. Dodaje se maslinovo ulje i so po ukusu. Može da se dodaje u špagete i mnogo toga drugog. NEK VAM JE SLATKO!...
Domaći pesto od peršunaDomaći pesto od peršuna
27. sep.
Blendirajte dok se ne dobije homogena smesa. Čuvajte pesto u frižideru. Koristite za salate, predjela, predjela od povrća ili mlečna, sireve i dekoraciju....
Od čega se pravi kadaif?Od čega se pravi kadaif?
21. dec.
Kadaif je sirupom preliven slatkiš napravljen od tankih trakica od testa. Ovo kulinarsko iskušenje natopljeno je šećernim sirupom i prilično je slatko! Suva tekstura traka testa čini kadaif pogodnim za deserte koji...