Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Pesto»Pesto od cvekle

Pesto od cvekle

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k37
Pesto od cvekle
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 4
28/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Da vidite da pesto nije obavezan da bude zelen"

Potrebni sastojci

  • crvena cvekla - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • sirće - 1/2 kašičice
  • susamov tahini - 1 kašika
  • biber - 1 prstohvat, mleveni
  • orasi - 10 g
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1/4 kašičice
  • mirođija - 1 kašičica, za posipanje
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Cvekla se uvija u foliju i peče se u rerni 50 minuta. Ostavlja se u foliji da se ohladi, dok istovremeno omekšava. Nakon što se ohladi otvara se folija i cvekla se ljušti.

Svi sastojci se stavljaju u posudu, pri čemu se cvekla seče na 4 parčeta, da se olakša rad ručnog miksera.

Pasira se u glatku konzistenciju.

Pogodno je predjelo servirano na dvopeku ili brusketima. Pri serviranju pospite svežom mirođijom isečenom na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: