Pesto od cvekle

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
28/01/2019
"Da vidite da pesto nije obavezan da bude zelen "
Priprema10 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano559
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • crvena cvekla - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • sirće - 1/2 kašičice
  • susamov tahini - 1 kašika
  • biber - 1 prstohvat, mleveni
  • orasi - 10 g
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1/4 kašičice
  • mirođija - 1 kašičica, za posipanje
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Cvekla se uvija u foliju i peče se u rerni 50 minuta. Ostavlja se u foliji da se ohladi, dok istovremeno omekšava. Nakon što se ohladi otvara se folija i cvekla se ljušti.

Svi sastojci se stavljaju u posudu, pri čemu se cvekla seče na 4 parčeta, da se olakša rad ručnog miksera.

Pasira se u glatku konzistenciju.

Pogodno je predjelo servirano na dvopeku ili brusketima. Pri serviranju pospite svežom mirođijom isečenom na sitno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar