Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kore za tortu»Ovako se pravi kora za tortu

Ovako se pravi kora za tortu

Ovako se pravi kora za tortu
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
7
"Nestrpljivi smo da počnemo da ukrašavamo gotovu tortu"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 140 ml
  • kravlji maslac - 80 g, rastopljen
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 250 g
  • so - prstohvat
  • vanila - 1 supena kašika, ekstrakt
  • šećer - 160 g
  • prašak za pecivo - 4 g
  • ulje - 30 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Razbijte jaja i umutite mikserom zajedno sa šećerom. Dodajte ulje, vanilu, sveže mleko i maslac.

Promešajte i malo po malo dodajte prašak za pecivo, so i brašno. Ponovo mutite mikserom smesu za koru za tortu.

SIpajte u pleh za pečenje u koji ste stavili papir. Pecite dok ne bude gotovo u umerenoj rerni.

Isecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač.

Evo ovako se pravi kora za tortu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: