Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Smuti Esencija životaSmuti Esencija života
20. april
Dodati sojino mleko i sve izblendati. Servirati u čaše i uživati u blagodetima voća....
Šta sve sadrži piletina?Šta sve sadrži piletina?
19. jul
Specijalisti tvrde da taj rastvor može škoditi samo našem džepu. Kupujemo pile, koje je na prvi pogled veliko, a u njemu ima oko 40% tih rastvora....
Šta sve možemo da zamrzavamo?Šta sve možemo da zamrzavamo?
15. januar
Možete da zamrznete i školjke, rakove, puževe, škampe, lignje i druge morske plodove. U zamrzivaču ne možete da čuvate jaja, ali možete da čuvate mlečne proizvode....
Medom, orasima, sirćem i belim lukom ćete izlečiti sve!Medom, orasima, sirćem i belim lukom ćete izlečiti sve!
19. feb.
Ako vam je uveče teško da zaspite ili ako se budite i ne možete da zaspite, uzmite jednu supenu kašiku meda....
Kiselo drvoKiselo drvo
08. feb.
Zbog dobr sposobnosti drveta da čuva vodu u svom sistemu korenja, ono može da se izbori i sa sušom. Često se sreće u oblastima u kojima mali broj drveća može da preživi....
Čajno DrvoČajno Drvo
18. dec.
Ulje može izazvati opekotine ako dođe u dodir sa nosom, ustima, očima i drugim osetljivim delovima. Neki ljudi mogu imati simptome alergijske reakcije ili svrab, koji se može pojaviti nakon upotrebe ulja čajevca....
Sandalovo drvoSandalovo drvo
14. dec.
Može dostići visinu do 9 metra, ima braon - sivkasto stablo, veoma tanke i glatke grane, žilave listove i sitne roze - ljubičaste cvetove....
Pogledajte koje zdravstvene probleme možete da izlečite medom i cimetomPogledajte koje zdravstvene probleme možete da izlečite medom i cimetom
11. mart
Prirodni eliksir može da reši mnoge zdravstvene probleme. Nekoliko izuzetno praktičnih recepata s medom i cimetom, koji će biti korisni za naše zdravlje možete da vidite na slikama gore. page1....
Čokoladno božićno drvo - Buche de NoelČokoladno božićno drvo - Buche de Noel
25. feb.
Čokoladno drvo ili po meni najbolji prevod je čokoladni Badnjak, serviramo na dan Božića....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Možete ga čuvati do 3 dana. Od njega možete praviti pice, mekike i penjurlije, ali i sve ostale prouzvode od testa - hleb, kiflice, pogačice, prlenke....
Sos za sveSos za sve
10. april
Svi sastojci se promešaju dobro dok se ne dobije homogena smesa. Na kraju se začinjava solju i iseckanom mirođijom. Sos se servira ohlađen i pogodan je za meso, krompir, testenine i mnogo toga drugog....
Šta sve sadrži kikiriki?Šta sve sadrži kikiriki?
19. januar
Najbolji prijatelj starog kvalitetnog viskija, kikiriki, na iznenađenje mnogih, pripada biljkama koje su bliskle pasulju i blizak je rođak sa pasuljem, leblebijom i graškom, a ne sa lešnicima i bademom. Kikiriki nije samo...
Šta možemo jesti kod alergije?Šta možemo jesti kod alergije?
24. mart
Kada se simptomi alergije smanje i zdravstveno stanje organizma se poboljša, postepeno možete isključivati namirnice, jednu po jednu, pa se mogu uključiti u ishranu ponovo kada prođe reakcija....
Salata Sve u tanjiruSalata Sve u tanjiru
07. sep.
Promešajte sve u posudi. Dodajte kapare. Pripremite dresing, tako što sve sastojke sjedinite i dobro promešate. Prelijte povrće dresingom i promešajte....
Torta Sve vrste čokoladeTorta Sve vrste čokolade
06. feb.
Čokoladu za koru i maslac rastopiti na pari. Šećer i žumance mutite mikserom, pa toj smesi dodajte rastopljenu čokoladu i jednu kašiku brašna. Ostatak belanaca mutiti dok ne dobijete smesu kao šlag i nju dodajte prethodnoj...
Šta je sve potrebno za perfektan svinjski ražnjić?Šta je sve potrebno za perfektan svinjski ražnjić?
23. januar
Takođe, možete dodati čubar i soja sos. Crno vino možete zameniti sa pivom, a ako imate teglu kiselih krastavčića, onda možete dodati i malo vode iz tegle....
Slani rolat za sve prilikeSlani rolat za sve prilike
28. april
Odvojite belanca od žumanaca i umutite ih u penu sa prstohvatom soli u metalnoj posudi. Posebno umutite žumanca sa pavlakom i dodajte prethodno promešane brašno i prašak za pecivo, dodajte umućene belance i promešajte...
Obojene puslice za sve povodeObojene puslice za sve povode
18. dec.
Možete da koristite i špric, kako bi bile lepše. Pecite obojene puslice za sve povode oko 60 minuta....
Praznična pogača sa sve povodePraznična pogača sa sve povode
26. mart
Pomešajte toplo mleko sa toplom vodom i otopite maslac i dodajte sve u brašno. Dobro promešajte da se namirnice pomešaju i rukom počnite da ih sjedinjujete u brašno....
Šta možemo da skuvamo za 30 minutaŠta možemo da skuvamo za 30 minuta
17. mart
Predlažemo vam jedan lagani recept koji možete da napravite za oko pola sata....
Za šta možemo da koristimo lišće cvekle?Za šta možemo da koristimo lišće cvekle?
28. nov.
Omlet se može napraviti od zelenog lisnatog povrća ili kao kiš od listova cvekle za večeru....
Brz hleb sa sve vrste brašnaBrz hleb sa sve vrste brašna
20. jul
Ugrejte vodu na telesnu temperaturu 37 stepeni, u nju sipajte kvasc i ulje. Prosejte u tečnost dve vrste brašna i zamesite glatko elastično testo. Oblikujte od njega pravougaoni hleb i ostavite ga u standardni pravougaoni...
Nemojte bacati kore od povrća! Pogledajte za šta ih možete iskoristitiNemojte bacati kore od povrća! Pogledajte za šta ih možete iskoristiti
06. april
Kako ne bi lišavali sebe ovog blaga u vidu bujona, možete ga i sami napraviti. I to ga možete napraviti od sastojaka koje treba da bacite u koru za đubre. Reč je o bujonu od povrća od kora povrća....
Za šta je sve koristan bosiljak?Za šta je sve koristan bosiljak?
23. feb.
Toliko je ukusan da se može koristiti za skoro sve. Danas, međutim, nećemo govoriti o pestu, već o neverovatnim koristima od bosiljka. A evo ih: 1....
Pogača Životni putPogača Životni put
11. okt.
Izvadite sve sastojke na sobnu temperaturu. Ugrejte sveže mleko i odvojite oko 100 ml u keramičku posudu, dodajte šećer, kvasac i malo brašna....