Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Smuti Esencija životaDodati sojino mleko i sve izblendati. Servirati u čaše i uživati u blagodetima voća....
20. april
Šta sve sadrži piletina?Specijalisti tvrde da taj rastvor može škoditi samo našem džepu. Kupujemo pile, koje je na prvi pogled veliko, a u njemu ima oko 40% tih rastvora....
19. jul
Šta sve možemo da zamrzavamo?Možete da zamrznete i školjke, rakove, puževe, škampe, lignje i druge morske plodove.
U zamrzivaču ne možete da čuvate jaja, ali možete da čuvate mlečne proizvode....
15. januar
Medom, orasima, sirćem i belim lukom ćete izlečiti sve!Ako vam je uveče teško da zaspite ili ako se budite i ne možete da zaspite, uzmite jednu supenu kašiku meda....
19. feb.
Kiselo drvoZbog dobr sposobnosti drveta da čuva vodu u svom sistemu korenja, ono može da se izbori i sa sušom. Često se sreće u oblastima u kojima mali broj drveća može da preživi....
08. feb.
Čajno DrvoUlje može izazvati opekotine ako dođe u dodir sa nosom, ustima, očima i drugim osetljivim delovima. Neki ljudi mogu imati simptome alergijske reakcije ili svrab, koji se može pojaviti nakon upotrebe ulja čajevca....
18. dec.
Sandalovo drvoMože dostići visinu do 9 metra, ima braon - sivkasto stablo, veoma tanke i glatke grane, žilave listove i sitne roze - ljubičaste cvetove....
14. dec.
Pogledajte koje zdravstvene probleme možete da izlečite medom i cimetomPrirodni eliksir može da reši mnoge zdravstvene probleme.
Nekoliko izuzetno praktičnih recepata s medom i cimetom, koji će biti korisni za naše zdravlje možete da vidite na slikama gore.
page1....
11. mart
Čokoladno božićno drvo - Buche de NoelČokoladno drvo ili po meni najbolji prevod je čokoladni Badnjak, serviramo na dan Božića....
25. feb.
Testo za sveMožete ga čuvati do 3 dana. Od njega možete praviti pice, mekike i penjurlije, ali i sve ostale prouzvode od testa - hleb, kiflice, pogačice, prlenke....
18. sep.
Sos za sveSvi sastojci se promešaju dobro dok se ne dobije homogena smesa.
Na kraju se začinjava solju i iseckanom mirođijom.
Sos se servira ohlađen i pogodan je za meso, krompir, testenine i mnogo toga drugog....
10. april
Šta sve sadrži kikiriki?Najbolji prijatelj starog kvalitetnog viskija, kikiriki, na iznenađenje mnogih, pripada biljkama koje su bliskle pasulju i blizak je rođak sa pasuljem, leblebijom i graškom, a ne sa lešnicima i bademom. Kikiriki nije samo...
19. januar
Šta možemo jesti kod alergije?Kada se simptomi alergije smanje i zdravstveno stanje organizma se poboljša, postepeno možete isključivati namirnice, jednu po jednu, pa se mogu uključiti u ishranu ponovo kada prođe reakcija....
24. mart
Salata Sve u tanjiruPromešajte sve u posudi. Dodajte kapare.
Pripremite dresing, tako što sve sastojke sjedinite i dobro promešate. Prelijte povrće dresingom i promešajte....
07. sep.
Torta Sve vrste čokoladeČokoladu za koru i maslac rastopiti na pari. Šećer i žumance mutite mikserom, pa toj smesi dodajte rastopljenu čokoladu i jednu kašiku brašna. Ostatak belanaca mutiti dok ne dobijete smesu kao šlag i nju dodajte prethodnoj...
06. feb.
Šta je sve potrebno za perfektan svinjski ražnjić?Takođe, možete dodati čubar i soja sos. Crno vino možete zameniti sa pivom, a ako imate teglu kiselih krastavčića, onda možete dodati i malo vode iz tegle....
23. januar
Slani rolat za sve prilikeOdvojite belanca od žumanaca i umutite ih u penu sa prstohvatom soli u metalnoj posudi.
Posebno umutite žumanca sa pavlakom i dodajte prethodno promešane brašno i prašak za pecivo, dodajte umućene belance i promešajte...
28. april
Obojene puslice za sve povodeMožete da koristite i špric, kako bi bile lepše.
Pecite obojene puslice za sve povode oko 60 minuta....
18. dec.
Praznična pogača sa sve povodePomešajte toplo mleko sa toplom vodom i otopite maslac i dodajte sve u brašno.
Dobro promešajte da se namirnice pomešaju i rukom počnite da ih sjedinjujete u brašno....
26. mart
Šta možemo da skuvamo za 30 minutaPredlažemo vam jedan lagani recept koji možete da napravite za oko pola sata....
17. mart
Za šta možemo da koristimo lišće cvekle?Omlet se može napraviti od zelenog lisnatog povrća ili kao kiš od listova cvekle za večeru....
28. nov.
Brz hleb sa sve vrste brašnaUgrejte vodu na telesnu temperaturu 37 stepeni, u nju sipajte kvasc i ulje. Prosejte u tečnost dve vrste brašna i zamesite glatko elastično testo.
Oblikujte od njega pravougaoni hleb i ostavite ga u standardni pravougaoni...
20. jul
Nemojte bacati kore od povrća! Pogledajte za šta ih možete iskoristitiKako ne bi lišavali sebe ovog blaga u vidu bujona, možete ga i sami napraviti. I to ga možete napraviti od sastojaka koje treba da bacite u koru za đubre. Reč je o bujonu od povrća od kora povrća....
06. april
Za šta je sve koristan bosiljak?Toliko je ukusan da se može koristiti za skoro sve. Danas, međutim, nećemo govoriti o pestu, već o neverovatnim koristima od bosiljka. A evo ih:
1....
23. feb.
Pogača Životni putIzvadite sve sastojke na sobnu temperaturu. Ugrejte sveže mleko i odvojite oko 100 ml u keramičku posudu, dodajte šećer, kvasac i malo brašna....
11. okt.