Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Zabodite ražnjiće preko kolutova svežeg krastavca, izgledaju ne samo ukusno nego i lepo!...

Na kraju se komadi nanižu na ražnjiće i peku se sočni pileći ražnjići na roštilju (gril tiganju) otprilike 20 minuta....

Uzimamo drveni ražnjić, nakvasimo ga prethodno hladnom vodom i nanižemo već začinjene parčiće mesa za pileće ražnjiće....

Pileće belo meso iseći na manje komadiće. Uviti ih u slaninu isečenu na tanke šnite....

Ostavite piletinu da se marinira u frižideru bar jedan sat.
Izvadite piletinu iz marinade i nanižite je na ražnjiće....

Na kraju (5 minuta pre nego što ih izvadimo) stavimo topljeni sir i kačkavalj na svaki ražnjić da se rastopi....

Preostali ananas isecite na krupne kocke za ražnjiće.
Posolite i pobiberite pileće meso. Isecite ga na krupne kocke....

Kad ražnjići budu gotovi vadimo ih na tanjir za serviranje, prelivamo sosom i ukrašavamo kriškama pomorandže....

Uz pomoć četke namažite ražnjiće od marinadom, od ulja, soli i bibera, koja se odvojila od mesa u posudi,
Između ražnjića možete poređajti i ispeći...

Ostavljamo mariniranu piletinu u frižider na 2-3 sata.
Isečem luk i paprike na veće komade i počinjem da pripemam ražnjiće....

Pileći file operemo, isečemo na parčiće, začinimo biberom i solju....
Rejting
4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni: