Način pripreme
Isečemo pileće meso na kockice.
U posudu sipamo 6 supenih kašika od ukupne količine soja sosa i 1 kašičicu soka od pomorandže. Stavljamo isečeno meso u posudu i promešamo lepo da se svako parče natopi. Ostavljamo tako na oko pola sata da se meso marinira, pokrivamo ga i stavljamo u frižider. Još bolje ako ostavimo meso na duže, da bude krtije prilikom pečenja.
Nakon što se meso začini nabodemo ga na ražnjiće, poređamo u širok pleh, obložen papirom za pečenje. Rastopimo maslac i prelivamo svaki ražnjić sa njim. Pečemo u rerni na umerenoj temperaturi dok ne bude gotovo, ako je potrebno okrećemo ražnjiće.
Za to vreme pripremamo sos. Pomešamo odvojeni soja sos i preostali sok od pomorandže, dodajemo kukuruzni skrob i dobro promešamo dok se skrob potpuno ne rastvori. Sipamo u šerpu na vatru.
Ugrevamo i mešamo neprestano dok se ne zgusne. Ako bude mnogo gusto, i skrob se vidi posebno po dnu posute, možemo dodati malo vode da se razredi.
Kad ražnjići budu gotovi vadimo ih na tanjir za serviranje, prelivamo sosom i ukrašavamo kriškama pomorandže.