Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Ražnjići»Pileći ražnjići sa sosom od soje i pomorandže

Pileći ražnjići sa sosom od soje i pomorandže

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
2063083868
Pileći ražnjići sa sosom od soje i pomorandže
Fotografije: Anonymous
1 / 4
12/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ražnjići sa jednim drugačijim i aromatičnijom ukusom traže gladnike za ručak"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • soja sos - 8 supenih kašika
  • sok od pomorandže - od 1 pomorandže
  • maslac - 50 g
  • kukuruzni skrob - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo pileće meso na kockice.

U posudu sipamo 6 supenih kašika od ukupne količine soja sosa i 1 kašičicu soka od pomorandže. Stavljamo isečeno meso u posudu i promešamo lepo da se svako parče natopi. Ostavljamo tako na oko pola sata da se meso marinira, pokrivamo ga i stavljamo u frižider. Još bolje ako ostavimo meso na duže, da bude krtije prilikom pečenja.

Nakon što se meso začini nabodemo ga na ražnjiće, poređamo u širok pleh, obložen papirom za pečenje. Rastopimo maslac i prelivamo svaki ražnjić sa njim. Pečemo u rerni na umerenoj temperaturi dok ne bude gotovo, ako je potrebno okrećemo ražnjiće.

Za to vreme pripremamo sos. Pomešamo odvojeni soja sos i preostali sok od pomorandže, dodajemo kukuruzni skrob i dobro promešamo dok se skrob potpuno ne rastvori. Sipamo u šerpu na vatru.

Ugrevamo i mešamo neprestano dok se ne zgusne. Ako bude mnogo gusto, i skrob se vidi posebno po dnu posute, možemo dodati malo vode da se razredi.

Kad ražnjići budu gotovi vadimo ih na tanjir za serviranje, prelivamo sosom i ukrašavamo kriškama pomorandže.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: