Ćuretina sa krompirom u đuvečari

07/07/2018
"Na ovaku ukusnu gozbu se ne zove, gosti dolaze i sami "
Priprema15 min.
Kuvanje2 min.
Ukupno17 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 465
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice20
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pripremite marinadu od polovine maslinlinovog ulja, vorčester sosa, kečapa, kajensko gbibera, belog luka u prahu, suve majčine dušice i ruzmarina. Dobro promešajte sastojke dok ne dobijete homogenu pastu.

Ćureće batake operite, osušite, posolite i namažite gotovom marinadom. Stavite na oko 3-4 sata u frižider da upiju mirise.

Oljuštite krompir i isecite ga na krupnije komade. Pospite solju, biberom i prelijte preostalim maslinovim uljem. Promešajte i stavite u glinenu đuvečaru.

Odozo preko stavite batake. Sipajte oko 100 ml vode i đuvečaru stavite u hladnu rernu.

Prvih pola sata pecite batake na 220 stepeni, nakon toga smanjite temperaturu na 180.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar