Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Ćuretina»Domaće viršle od ćurećeg mesa

Domaće viršle od ćurećeg mesa

Anelia MinchevaAnelia Mincheva
Šegrt
2661088
Domaće viršle od ćurećeg mesa
Fotografije: Anelia Mincheva
1 / 4
26/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Jedan od najukusnijih recepata za domaće viršle je sada kod vas"

Potrebni sastojci

  • ćureće meso - 1 kg (može i sa drugom vrstom mesa)
  • pavlaka - 200 - 250 ml
  • sveže mleko - 150 ml
  • voda - 50 - 100 ml
  • biber - 1 kašičica
  • piment - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • maslac - 50 g (po želji)
  • beli luk - u prahu (ako volite)
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa pripremom viršli, prvo meso treba da bude očišćeno od žilica. Isečemo na kockice i ostavljamo u frižideru ili u zamrzivaču (da se lakše melje).

Meso sameljemo u blenderu na pire, dodajemo uz neprestano mešanje hladnu pavlaku, vodu i sveže mleko i začinimo začinima.

Možemo da začinimo i pre mlevenja, nekoliko sati pre pripreme ili prethodne noći, da bi meso dobro upilo začine.

Na list papira za pečenje stavljamo od smese - onoliko koliko želimo da viršle budu velike.

Uvijamo u čvrst rolat i vežemo dobro ivice. Kuvamo u toploj vodi, ali ne vreloj, stavljamo malo pre nego što voda provri (toplota vode treba da bude oko 80-90 stepeni).

Kuvajte 25 minuta, izvadite iz vode i nakon toga iz papira. Možete staviti u zamrzivač ili odmah ispržiti u maslacu, maslinovom ulju ili ulju.

Ako ih punite u crevima pripremajte na isti način, samo posle kuvanja potopite na 5 minuta u hladnu vodu i onda sušite ili pecite na roštilju.

Domaće viršle od ćurećeg mesa su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: