Način pripreme
Skuvajte ćureći batak u šerpi sa posoljenom vodom. Ne bacajte bujon od kuvanje, da biste ga iskoristili kasnije u sosu.
Isecite paškanat, šargarepe i struk celera na kocke. Usitnite crveni i beli luk.
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Osušite skuvani ćureći batak i zapecite ga sa svih strana, dok koža ne postane zlatasta. Dodajte čenove belog luka, listiće sveže majčine dušice i povrće u tiganj sa mesom.
Kuvajte dok se povrće ne izdinsta, a meso karamelizuje. Sipajte crno vino. Dodajte grudvu maslaca, da biste glazirali sos. Sipajte slatko od borovnica i dodajte 2-3 kutlače bujona od kuvanja.
Kuvajte još nekoliko minuta, prelivajući batak sosom. Servirajte oblikujući podlogu od povrća, stavite batak odozgo i prelijte sa sosom od vina.