Način pripreme
Uključite rernu da se ugreje do 200 stepeni. Operite i osušite meso, ako ima višak žilica, odvojite ih.
U ugrejanom gril tiganju na jakoj vatri, pecite stekove sakašičicom maslinovog ulja dok ne dobiju tamnu boju, nakon toga, tako kako su u tiganju ih stavite u ugrejanu rernu do 200 stepeni.
Ako vaš tiganj nije sa metalnom drškom i ne odgovara za pečenje u rerni, prebacite ih u pleh. Pecite 3-4 minuta.
U šerpi ugrejte pavlaku na umerenoj vatri.
Sipajte 5-6 supenih kašika sosa, koji se odvojo od mesa prilikom pečenja. Dodajte biber, so po ukusu, i čim sos provri mešajte 3-4 minuta.
Za to vreme je dobro da meso bude uvijeno u foliju.
Čim sos bude gotov rasporedite teletinu u porcije i svaki stek pospite solju (preporučuje se da bude ljuspasta) i prelijte sa malo sosa. Ostali servirajte posebno, da bi svako za stolom moga da doda koliko želi.
Napomena:
Stepen pečenja u recptu je malo siroviji, ali ako ne volite, možete peći meso duže u rerni, ali imajte u vidu da će to uticati na njegovu krtost - što je prepečenija teletina ona je suvlja i žilava je.