Način pripreme
U posudi pomešajte maslinovo ulje, niti šafrana, prethodno potopljen u dve supene kašike mlake vode na deset minuta, ruzmatin, beli luk, sok od limuna, so, biber i alevu papriku.
Namažite šnicle smesom i ostavite da se marinuju na bar pola sata na sobnoj temperaturi ili 2 sata u frižideru.
Pecite šnicle oko 5 minuta sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju i dobro se ispeku iznutra.
Prebacite u odgovarajući pleh za pečenje. Ugrejte rernu na 160 stepeni.
Dodajt belo vino, nakon što zapečete šnicle. Ostavite da se peku 30 minuta dok allkohol ne ispari i dok se so ne redukuje.
Dodajte med pred kraj kuvanja, mešajte dobro sos. Pripremajte svinjetinu dok ne bude gotova.
Servirajte svinjetinu sa ruzmarinom i šafranom iz rerne uz odgovarajući prilog.
Pogledajte takođe kako se prave savršene svinjske šnicle iz rerne.