Testenina sa čeri paradajzom i pesto sosom

07/07/2018
"Objavljujemo sedmicu italijanske kuhinje i naš prvi predlog je testenina sa čeri paradajzom i pestom "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano187
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • konkilie - 1 pakovanje, testenina
  • čeri paradajz - 250 g
  • pesto đenoveze - 2 kašičice
  • tečna pavlaka - 200 ml (za kuvanje)
  • ulje
  • so - po ukusu
  • parmezan - 50 g, izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo testeninu prema uputstvu na pakovanju.

U drugoj posudi na tihoj vatri ugrevamo ulje i dodajemo pavlaku, mešamo dok se ne ugreje.

Dodajemo čeri paradajz. Sačekamo da provri, mešamo neprestano minut i skidamo sa vatre.

Dodajemo pesto. Dobro promešamo i dodajemo so po ukusu.

U odgovarajućoj posudi pomešamo testeninu sa sosom, dodajemo i rendanim parmezan.

Kao ukras sam dodala malo pesta, vi možete i da ne stavljate.

Bon apeti!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar