Zečije glave sa pirinčem i mladim lukom

08/07/2018
"Nemojte se čuditi šta da radite sa zečijim glavama, nego ih brzo stavite u rernu sa pirinčem i povrćem "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano41
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zečije glave - 4 - 5 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • mladi luk - 3 struka
  • vegeta - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • nana - 1 kašičica
  • maslac - 50 g
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite glave da se kuvaju, kad se stvori pena, skinite je ili zamenite vodu čistom. Vri oko 30 minuta, začinite sa malo.

Skuvane glave izvadite iz bujona. Propržite luk u tiganju ili plehu, posle dodajte pirinač i zajedno ga pržite dok ne postane providan.

Sipajte tri čaše vode i od začina, stavite glave, na svaku stavite parče maslaca i malo bibera.

Pecite u rerni dok ne bude gotov pirinač.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar