Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Riba hek u rerni sa pirinčem, mladim lukom i šargarepom

Riba hek u rerni sa pirinčem, mladim lukom i šargarepom

ZoriZori
Guru
7292375k218
Riba hek u rerni sa pirinčem, mladim lukom i šargarepom
Fotografije: Zori
1 / 5
11/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusno i balansirano jelo koje neće naškoditi vašoj liniji."

Potrebni sastojci

  • riba hek - oko 800 g, očišćena
  • pirinač - 1 šolja (200 g)
  • šargarepa - 3 komada
  • sok od limuna - 3 kašike
  • maslac - 3 kašike
  • ulje - 1 kašika
  • mirođija - 1/2 vezice
  • mladi luk - 1 vezica
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • limun - 1 komad
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se opere i natopi u vodi, da nabubri. Šargarepe se iseku na sitno. Stavlja se vruća voda da provri i rastvara se bujon od povrća.

Mladi luk se iseče ne sitno, a riba na kotlete.

Kotleti ribe hek se posole, pospu biberom i prelivaju se sokom od limuna. U tiganju se disnta luk u maslacu i ulju, dodaju se šargarepe i na kraju pirinač oceđen od vode.

Začinjava se solju i biberom. Dodaje se bujon u ostavlja se da provri. Stavlja se poklopac u sve se dinsta oko 10 minuta.

Pirinač se prebacuje u namazanu posudu za pečenje, prave se gnezda i u njih se stavljaju fileti ribe hek.

Posipa se mirođijom iseckanom na sitno i riba se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta.

Jelo se servira toplo sa kriškama limuna.

Prijanto! Riba hek u rerni sa pirinčem, mladim lukom i šargarepama je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: