Pileći filei na pari

08/07/2018
"Zdravi i mega ukusni - kako čovek da im odoli "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano212
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći ribić 400 g
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
  • so - 1/4 kašičice
  • tečna pavlaka - 3 supene kašike
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • šargarepa - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Posolimo filee i poređamo ih u posudu za kuvanje na pari koju imamo.

Šargarepu očistimo i isečemo na tračice. Poređamo je pored filea. Kuvamo 20-25 minuta.

Pomešamo tečnu pavlaku i sok od limuna. Ugrevamo 2-3 minuta na vatri.

Gotove i tople filee prelivamo prvo maslinovim uljem, a posle i pavlakom.

Odozgo stavljamo trakice izdinstane šargarepe. Stavljamo dodatak po želji i serviramo odmah.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar