Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Pileći filei sa povrćem na kineski način

Pileći filei sa povrćem na kineski način

NikiNiki
Guru
565853k
Pileći filei sa povrćem na kineski način
Fotografije: Niki
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Pileći fileti sa povrćem na kineski način - treba obavezno da se proba"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 2 komada
  • sok od limuna - 1 kašika
  • pečurke - 150 g, sveže
  • pileći file - 400 g
  • soja sos - 1 kašika
  • so - prstohvat
  • paprika - 2 komada
  • maslac - 1 kašika
  • beli luk - 3 čena
  • susamovo seme
  • luk - 1 mala glavica
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file isecite na parčiće i začinite sokom od limuna i soja sosom. Za to vreme spremite drugo povrće.

Iseckajte na sitno paprike na lente, pečurke na kriške, luk i šargrepe. Zapržite piletinu u maslacu i maslinovom ulju u dubokom tiganju.

Mešajte 2-3 minuta i dodajte pečurke. Posle sipajte šargarepe, beli luk i luk. Pržite piletinu sa povrćem još 4-5 minuta.

Dodajte paprike i kuvajte još minut-dva da povrće može da bude hrskavo.

Servirajte pileće filee sa povrćem na kineski način, posute susamom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: