Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagete sa pestom đenoveze i parmezanom

Špagete sa pestom đenoveze i parmezanom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Špagete sa pestom đenoveze i parmezanom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Klasika iz sunčane Italije koja će naći obožavaoce u svakom domu"

Potrebni sastojci

  • špagete - 400 g
  • so - 2 prstohvata
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
  • parmezan - oko 80 g
  • za pesto đenoveze
  • bosiljak - 40 g, sveži listovi
  • beli luk - 2 čena
  • pinjole - 15 g
  • parmezan - 50 g
  • pekorino - 20 g
  • maslinovo ulje - 80 ml
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Za pesto sameljemo listove bosiljka sa belim lukom, pinjolama i malim delom maslinovog ulja.

Dodajemo preostalo maslinovo ulje, mešajući, i fino izrendamo sireve. Po želji posolimo mali promešamo dok smesa ne postane homogena.

Špagete skuvamo prema uputstvu na pakovanju. Preporučujem da ih ne lomite, nego sa ih stavite cele u vrelu posoljenu vodu. Krajevi koji se vide će potonuti kad oni koji se nalaze u vodi omekšaju, tako, malo po malo špagete će biti u vodi.

Skuvanu testeninu ocedimo, operemo malo hladnom vodom da prekinemo proces kuvanja, ponovo procedimo i pomešamo sa maslinovim uljem da se ne lepe.

Rasporedimo u tanjire, oblikujemo špagete kao gnezdo i u njega stavljamo 2-3 kašike pesta.

Svaku porciju posipamo parmezanom isečenim na tanke listiće.

Savet: Pesto koje vam ostane možete čuvati u frižider u dobro zatvorenoj tegli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: