Način pripreme
Razvijte testo u koru srednje debljine.
Stavite razvijeno testo u odgovarajuću posudu za pečenje, na dno koje je postavljeno papirom.
Poprskajte maslinovim ulje i namažite od kraja do kraja paradajz pireom.
Isecite paradajz na tanke kolutove i poređajte ih jedan do drugog preko testa. Pospite sitno isečenim parčićima paprike.
Isecite mocarelu na kolutove i poređajte je preko paradajza. Pospite narendanim sirom i namrvljenim plavim sirom. Odozgo namažite pestom đenoveze. Dodajte parčiće crnih maslina.
Stavite picu u zagrejanu rernu na 180-200 stepeni i zapecite je.
Malo pre nego što je gotovo pospite narendanom gaudom i narendanim parmezanom. Dopecite dok ne bude gotovo.
Isključite aromatičnu i laganu picu!
Pica sa pet vrsta sira i pestom đenoveze je gotova.