Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Pita sa bundevom i pirinčem

Pita sa bundevom i pirinčem

Pita sa bundevom i pirinčem
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Vi nam samo dajte malo vremena, a mi ćemo vas iznenaditi najukusnijim pitom sa pirinčem"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 200 g
  • voda - 120 g
  • sirće - 1 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • za nadev
  • pirinač - 1/2 šolje
  • bundeva - 300 g
  • šećer - 3 kašike
  • cimet - 1 kašičica
  • sveže mleko - 2 šolje
  • maslac - 50 g + još malo
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, ogulite i očistite bundevu. Narendajte je i propržite sa malo ulja i 1 kašikom šećera i cimeta.

Skuvajte pirinač sa mlekom i 1 kašikom šećera (ako vam pirinač bude tvrd, onda dodajte još mleka). Pomešajte sa bundevom. Dodajte maslac i sačekajte da se u potpunosti ohladi.

Zamesite testo od nabrojanih sastojaka. Uvijte u plastičnu foliju i ostavite 30 minuta. Podelite na pola (jedna lopta treba da bude veća od druge).

Razvijte u tanke kore. U tiganj stavite nekoliko komadića maslaca. Većom korom porijte njegovo dno, tako da krajevi vire iz njega.

Isipajte nadev na koru i preko posipajte 1 kašiku šećera.

Zatvorite drugom korom, a zatim povijte krajeve većeg dela, tako da se smesa ne vidi. Pecite sa obe strane na srednjoj vatri. Kada okrenete na drugu stranu, stavite ponovo nekoliko komadića maslaca.

Posipajte šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: