Način pripreme
Operite, ogulite i očistite bundevu. Narendajte je i propržite sa malo ulja i 1 kašikom šećera i cimeta.
Skuvajte pirinač sa mlekom i 1 kašikom šećera (ako vam pirinač bude tvrd, onda dodajte još mleka). Pomešajte sa bundevom. Dodajte maslac i sačekajte da se u potpunosti ohladi.
Zamesite testo od nabrojanih sastojaka. Uvijte u plastičnu foliju i ostavite 30 minuta. Podelite na pola (jedna lopta treba da bude veća od druge).
Razvijte u tanke kore. U tiganj stavite nekoliko komadića maslaca. Većom korom porijte njegovo dno, tako da krajevi vire iz njega.
Isipajte nadev na koru i preko posipajte 1 kašiku šećera.
Zatvorite drugom korom, a zatim povijte krajeve većeg dela, tako da se smesa ne vidi. Pecite sa obe strane na srednjoj vatri. Kada okrenete na drugu stranu, stavite ponovo nekoliko komadića maslaca.
Posipajte šećerom u prahu.