Način pripreme
Pirinač se zaprži u malo maslinovog ulja dok ne postane prozračan, dodaje se mladi isečen luk i miks povrća, prelivaju se vodom ili bujonom i ostavljaju se na tihoj vatri do ne upiju tečnost.
Dodaju se začini i paradajz pire. Odvojeno se umute jaja i dodaje se namrvljeni sir.
U odgovarajuću posudu za pečenje se pospe malo maslinovog ulja i stavlja se hlepčić lavaš i preko njega se rasporedi deo napravljenog nadeva za pitu.
Odozgo se posipa nekoliko kašika smese od jaja i sira. Stavlja se još jedan hlepčić lavaš i ponovo nadev i smesa od jaja.
Posle ide treći hlepčić i nadev. Stavlja se poslednji lavaš i posipa se istopljenim maslacem. Posipa se kačkavaljem i peče se u zagrejanoj rerni dok se kačkavalj ne istopi.
Lavaš pita sa pirinčem i povrćem se pokriva krpom i ostavlja se da odstoji 20-30 minuta.
Pita od hleba se servira isečena na različite oblike po želji.