Punjene paprike sa mlevenim mesom i pirinčem

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
09/07/2018
"Izvadite velike tanjire, jer ove neverovatne punjene paprike ne bi trebalo servirati u malim "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano392
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 - 12 komada
  • za nadev
  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 100 g, iz konzerve
  • luk - 1 glavica, crni
  • paprike - 1 komad (poželjno da bude crvena)
  • šagrarepa - 1 - 2 komada
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • peršun - 2 - 3 struka
  • čubar - 1 kašičica
  • ulje - 4 kašike
  • za sos
  • brašno - 3 - 4 kašike
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • so
  • biber - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju zagrejte ulje i propržite sitno iseckan luk, beli luk, šargarep i papriku, dok ne dobiju zlatnu boju. Stavite mleveno meso da se prži. Dodajte pirinač. Dodajte alevu papriku i paradajz pire, zatim so, čubar i peršun.

Kod paprika uklonite semenke (izbušite ih) i punite ih dobijenim nadevom. Poređajte paprike u tavu i prelijte ih toplom vodom, koliko da ih pokrije do pola.

Pecite punjene paprike oko 40-45 minuta u rerni, koju ste zagrejali na 180 stepeni.

Pravljenje sosa:

Umutite jaja sa kiselim mlekom i dodajte brašno. Sipajte bujon od pečenih paprika, mešajući sve vreme.

Poslužite paprike prelivene sa nekoliko kašika sosa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar